У Тернополі відкрилось медіакафе для громадянських та професійних журналістів

У Тернополі відкрилось медіакафе для громадянських та професійних журналістів

13:53,
11 Червня 2013
7160

У Тернополі відкрилось медіакафе для громадянських та професійних журналістів

13:53,
11 Червня 2013
7160
У Тернополі відкрилось медіакафе для громадянських та професійних журналістів
У Тернополі відкрилось медіакафе для громадянських та професійних журналістів

6 червня, у День журналіста у Тернополі відкрилось медіакафе СafeteRIA, яке є водночас кав'ярнею, мобільною редакцією і клубом за інтересами. Про це повідомляє Асоціація незалежних регіональних видавців України (АНРВУ).

 

СafeteRIA є новим соціальним проектом, який створений спільними зусиллями Медіа Корпорації «RIA», що має кілька прибуткових інтернет-проектів та видає низку газет і журналів у Вінниці, Тернополі, Хмельницькому, Житомирі, Львові, та арт-клубу «Коза».

 

Як зазначає АНРВУ,  медіакафе у Тернополі покликане подолати бар'єр між читачем і журналістом. Редакція - це не закрита територія, а журналіст не повинен сидіти у чотирьох стінах редакційного приміщення і лише телефонувати за коментарями, впевнені автори проекту.

 

«Ідея загалом нова для українського соціуму, однак популярна у Європі. Нашим партнером у реалізації цього проекту став арт-клуб «Коза» в особі Ігоря Мамуса», - сказав Юрій Штопко, регіональний видавець Медіа Корпорації «RIA».

 

«Проблема України у тому, що ми звикли до стереотипів, які обмежують нас, наші можливості, наш кругозір. Їх треба ламати і таким чином «давати зелене світло» свіжим ідеям. СafeteRIA - це саме така свіжа ідея, що змінює традиційні уявлення про журналістику, про газету, про новини», -  впевнений Ігор Мамус.

 

Автори проекту сподіваються, що СafeteRIA стане центром сучасної громадянської журналістики,  допоможе подолати бар'єри між читачем і журналістом. Відвідувачі кафе наразі можуть створити власну газету - намалювати чи надрукувати на друкарській машинці, з комп'ютера можна переглянути новини на сайті 20minut.ua або додати своє повідомлення.

 

«Ми хочемо бути ближчими до своїх читачів. І медіа-кафе у самому центрі Тернополя - це чудове місце для живого спілкування. Кожного робочого дня у CafeteRIA з 16.00 до 18.00 чергуватиме наш журналіст. Сподіваюся, що особисті знайомства журналістів з читачами допомагатимуть робити наші видання кращими і цікавішими», - сказала головний редактор «RIA плюс» і «20 хвилин» Ірина Погоріла.

 

Невдовзі у кафе з'явиться дошка оголошень та побажань, довідники з журналістської майстерності, легендарні зразки світової фотографії.

 

«Сподіваємось, що СafeteRIA стане місцем, де працюватиме справді «четверта влада». Тут будуть зустрічі інтелігенції, відбуватимуться дискусії на соціально значущі теми, інтерв'ю. СafeteRIA об'єднає всіх, хто хоче вплинути на владу і хто небайдужий до життя у місті, усіх, хто хоче бути у курсі справ і має свою думку щодо кожної події у Тернополі. Це медіакафе, яке має стати своєрідним фундаментом якісно нової журналістики і якісно нового підходу до подання новин», - підсумував Юрій Штопко.

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду