Депутати зареєстрували новий проект постанови про акредитацію в Раді

7 Червня 2013
6113

Депутати зареєстрували новий проект постанови про акредитацію в Раді

6113
Депутати зареєстрували новий проект постанови про акредитацію в Раді

Народні депутати Юрій Дерев'янко, Ірина Геращенко (УДАР), Микола Томенко (ВО «Батьківщина») та Юрій Мірошниченко (Партія регіонів) запропонували спростити акредитацію журналістів і надати право журналістам вільно відвідувати засідання комітетів та тимчасових комісій Верховної Ради. Вони зареєстрували проект постанови № 2252а «Про затвердження Положення про акредитацію журналістів і технічних працівників засобів масової інформації при Верховній раді України».

 

Автори постанови пропонують, щоб порядок акредитації ЗМІ затверджувала Верховна Рада, а не особисто голова парламенту. Так, відповідно до Закону України «Про інформацію», акредитацію журналістів повинен здійснювати суб'єкт владних повноважень. Водночас, допуск журналістів до окремих приміщень Верховної Ради визначається «Положенням про порядок акредитації журналістів, затвердженим розпорядженням Голови Верховної Ради від 19 травня 2006 року».

 

Тож депутати пропонують, щоб парламент затвердив нове Положення про акредитацію журналістів.

 

Відповідно до нього представникам ЗМІ не зможуть безпідставно відмовляти у відвідуванні засідань парламентських комітетів. Зокрема, журналісти і технічні працівники за акредитаційними картками матимуть право безперешкодного входу на відкриті засідання комітетів та тимчасових комісій Верховної Ради.

 

Заборонити журналістам відвідувати засідання тільки можуть, якщо прийняте рішення про проведення закритого засідання, пише прес-служба Юрія Дерев'янка.

 

Нагадаємо, раніше народні депутати Леся Оробець, Андрій Пишний, Арсен Аваков, Ігор Швайкою і Валерій Карпунцов зареєстрували в парламенті проект постанови № 2040а «Про внесення змін до Положення про порядок акредитації журналістів і технічних працівників засобів масової інформації при Верховній Раді України (щодо допуску до будинків Верховної Ради України)».

 

Комітет з питань свободи слова та інформації на засіданні 5 червня вирішив відкласти розгляд цього питання, оскільки автори постанови хотіли внести зміни до уже недіючого положення про акредитацію від 2006 року. Натомість від вересня 2011 року вже діє нове положення про акредитацію.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6113
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду