Стів Каплан провів у Києві семінар про приховані інструменти комедії

Стів Каплан провів у Києві семінар про приховані інструменти комедії

4 Червня 2013
6713

Стів Каплан провів у Києві семінар про приховані інструменти комедії

6713
Стів Каплан провів у Києві семінар про приховані інструменти комедії
Стів Каплан провів у Києві семінар про приховані інструменти комедії

31 травня в Києві пройшов семінар міжнародного експерта в галузі комедійних проектів Стіва Каплана «Ситком і використання прихованих інструментів», організований компанією «Медіа Ресурси Менеджмент» у межах нового освітнього проекту - лінійки професійних семінарів.

 

Як повідомляє прес-служба МРМ, семінар зібрав понад 140 медіафахівців з України, Росії та країн СНД: представників компаній Star Media, «А-Вижн», Sisters Production, Friends Production, Postmodern, Film.ua, «Квартал 95», UMH Group, Cinemotion, Selena Films, «Спутник Восток Продакшн», StarLight Brand Content, «1+1 медіа», телеканалів «Україна», ТЕТ, Ю, «Первого канала» (Росія ) тощо.

 

Стів Каплан розповів про труднощі створення комедії, численні підводні камені, помилки сценаристів і про саму природу смішного, наочно пояснив різницю між смішним і комічним. Спікер дав власну класифікацію прихованих інструментів комедії, пояснивши їх застосування на прикладах з американських ситкомів різних років.

 


«Я не сценарист, і ніколи ним не був. Колись ще в дитинстві я намагався бути коміком, але мені сказали, що не варто цим займатися: "Не приходь навіть обідати, - казали мені, - бо твоє обличчя псує всім настрої і апетит". 30 років тому я почав працювати режисером у комедійному театрі Нью-Йорка. І, будучи юнаком, вважав, що знаю про комедії все. Потім я зрозумів, що не все, але, принаймні, я знаю те, що несмішно. І я задумався, як працює комедія. Чому написаний сценарій здається смішним, а коли віддаєш акторам на читку, стає абсолютно несмішно? Чому комедія смішна в четвер, а в неділю те ж саме вже не смішить? І я взявся ставити досліди на акторах, щоб зрозуміти, що таке комедія. Пройшли роки, і ми розробили ось цей курс, який розглядає питання, що таке комедія, чому вона смішить, як вона працює і що потрібно для цього зробити», - сказав пан Каплан.

 

Сам автор семінару залишився задоволеним аудиторією, почуттям гумору та її ентузіазмом: «Спасибі за те, що ви розумні, талановиті і прекрасні».

 

 

 

Наступним у лінійці професійних семінарів від компанії МРМ заплановано семінар Джона Йорка «Драматичні телесеріали», який відбудеться в Києві восени 2013 року.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - Facebook МРМ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6713
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду