У парламенті хочуть заборонити медичним працівникам рекламувати товари

31 Травня 2013
7430

У парламенті хочуть заборонити медичним працівникам рекламувати товари

7430
А також заборонити особам, зовнішній вигляд яких імітує медичних працівників
У парламенті хочуть заборонити медичним працівникам рекламувати товари

Народний депутат Олег Гелевей (фракція ВО «Свобода») хоче заборонити рекламувати товари медичними працівниками або особами, зовнішній вигляд яких імітує медичних працівників. Відповідний законопроект № 2170а «Про внесення змін до статті 8 Закону України "Про рекламу" (щодо обмеження рекламування товарів медичними працівниками)» він зареєстрував у парламенті.

 

Проектом передбачається ч. 1 ст. 8 Закону України «Про рекламу» «У рекламі забороняється» доповнити абзацом 14 такого змісту: «рекламувати товари медичними працівниками або особами, зовнішній вигляд яких імітує медичних працівників».

 

«Людині важко судити про недобросовісність реклами ліків чи оцінити властивості товару, але коли бачить у рекламі медичного працівника, тоді всі сумніви зникають. Тому для посилення захисту громадян України, убезпечення споживачів від недобросовісної реклами пропонується заборонити рекламу товарів медичними працівниками або особами, зовнішній вигляд яких імітує  медичних працівників», - пояснює автор проекту.

 

У парламенті минулого скликання з аналогічною ініціативою в січні 2012 року виступив Кабінет Міністрів. Але закон ухвалено не було.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7430
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду