Комітет з питань свободи слова розгляне питання допуску журналістів до будинків парламенту

31 Травня 2013
7508

Комітет з питань свободи слова розгляне питання допуску журналістів до будинків парламенту

7508
Та заслухає звіт про хід розслідування побиття журналіста Ольги Сніцарчук та фотокореспондента Влада Соделя
Комітет з питань свободи слова розгляне питання допуску журналістів до будинків парламенту

Парламентський Комітет з питань свободи слова та інформації на черговому засіданні 5 червня розгляне проект постанови № 2040а «Про внесення змін до Положення про порядок акредитації журналістів і технічних засобів масової інформації при Верховній Раді України» (щодо допуску до будинків Верховної Ради України), внесений народними депутатами Лесею Оробець, Андрієм Пишним та ін.

 

Нагадаємо, народні депутати Леся Оробець, Андрій Пишний, Арсен Аваков, Ігор Швайка і Валерій Карпунцов запропонували внести зміни до Положення про порядок акредитації журналістів і технічних працівників засобів масової інформації при Верховній Раді України, щоб спростити порядок допуску акредитованих журналістів на заходи для ЗМІ у відповідних будинках Верховної Ради.

 

За чинним Положенням право входу журналістів і технічних працівників ЗМІ до ложі преси і кулуарів забезпечується акредитаційними картками. Однак, для того, щоб представники ЗМІ потрапили до парламенту під час засідань комітетів, комісій Верховної Ради України, брифінгів, прес-конференцій, «круглих столів», інших заходів для ЗМІ, окрім акредитаційних карток, необхідне обов'язкове погодження прес-служби Верховної Ради України.

 

Також члени Комітету планують послухати інформацію про хід розслідування побиття журналіста 5-го каналу Ольги Сніцарчук і фотокореспондента видавничого дому «Коммерсантъ-Украина» Владислава Соделя 18 травня 2013 року. Як писала «Детектор медіа», Комітет 23 травня вирішив постійно тримати це питання на контролі.

 

Крім того, народні депутати розглянуть низку резонансних законопроектів. Зокрема, проекти закону № 0947 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Закону України «Про інформацію» (у новій редакції) та Закону України «Про доступ до публічної інформації» (друге читання); № 0942 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо посилення гарантій свободи слова в Україні та протидії цензурі)» (друге читання).

 

Члени Комітету обговорять три законопроекти про роздержавлення преси. А саме, № 2600 «Про реформування друкованих засобів масової інформації»; № 2600-1 «Про внесення змін до деяких законів України щодо реформування державних та комунальних друкованих засобів масової інформації»; № 2093а «Про реформу державної та комунальної преси».

 

Нагадаємо, Держкомтелерадіо підготував ще один варіант законопроекту про реформування ЗМІ, який на доручення президента уряд мав розглянути ще до 5 квітня, але наразі так і не розглянув. Терміни для реєстрації альтернативних законопроектів вже минули.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7508
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ПетіНари
3976 дн. тому
«Как пытали людей при Сталине» (youtube). – справжнє обличчя комуністів. «Гитлер учился у Сталина и комунистов НКВД- ГЕСТАПО» (youtube). – що первинне ?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду