Олексій Шалайський отримав премію імені Олександра Кривенка

Олексій Шалайський отримав премію імені Олександра Кривенка

30 Травня 2013
4626

Олексій Шалайський отримав премію імені Олександра Кривенка

4626
Олексій Шалайський отримав премію імені Олександра Кривенка
Олексій Шалайський отримав премію імені Олександра Кривенка

Лауреатом Премії імені Олександра Кривенка «За поступ у журналістиці» у 2013 році став журналіст Олексій Шалайський - нині один з керівників інтернет-проекту «Наші гроші» і головний редактор інтернет-видання DT.ua. Премію йому було вручено 30 травня в рамках Львівського медіафоруму.

 

«Для людей, які знали Кривенка, отримати премію його імені - це те саме, що отримати Пулітцера», - відзначив Олексій Шалайський, якого цитує MediaSapiens.

 

Цьогорічну лекцію Свободи з нагоди вручення премії прочитала професор, завідувач кафедри історії НаУКМА Наталія Яковенко.

 

Премія ім. Олександра Кривенка «За поступ у журналістиці» вручається у Львові щорічно в травні, до дня народження журналіста та редактора Олександра Кривенка. Засновником премії є «Капітула Поступу», до якої входять друзі й колеги журналіста, який трагічно загинув 9 квітня 2003 року.

 

Олексій Шалайський став десятим лауреатом премії. До нього з 2004 року її отримали Сергій Рахманін, Володимир Ар'єв і Наталія Дмитрук, Сергій Лещенко, Вахтанг Кіпіані, Марчін Войцеховський, Олена Притула, Мустафа Найєм, Юлія Мостова та Костянтин Усов. В числі лекторів побували Адам Міхнік, Богуміла Бердиховська, Савік Шустер, о. д-р Борис Гудзяк, Юрій Андрухович, Антон Олійник, Всеволод Речицький і Сергій Рахманін.

 

З 2014 року премію буде вручати Школа журналістики УКУ, частина з викладачів якої є лауреатами цієї нагороди.

 

«Детектор медіа»

 

Фото Романа Балука

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4626
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Недвед
3954 дн. тому
Він один з авторів "Вишки бойко"
x
3955 дн. тому
а що він написав? не організував чи спродюсував - написав або зняв? Чому журналістську премію дають не журналістам, а функціонерам від журналістики?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду