У Кіровоградській області побили редактора газети

У Кіровоградській області побили редактора газети

29 Травня 2013
6501

У Кіровоградській області побили редактора газети

6501
У Кіровоградській області побили редактора газети
У Кіровоградській області побили редактора газети

Борис Логвінов, головний редактор газети «За нашу перемогу», що видається у м. Олександрія Кіровоградської області, подав заяву до Генеральної прокуратури України за фактом його побиття 26 травня. Про це «Телекритиці» повідомив сам пан Логвінов.

 

За словами пана Логвінова, 26 травня близько 22-ї години на нього було здійснено напад, під час якого йому було нанесено тяжкі тілесні ушкодження. Пан Логвінов вважає, що напад пов'язаний з його журналістською діяльністю.

 

«У газеті від 7 травня було опубліковано критичну статтю про мера Олександрії Степана Цапюка. Вже 22 травня від мера на мою адресу звучали погрози по телебаченню, а 26 травня було вчинено напад на замовлення Цаплюка. Напад здійснило відоме у нас у місті злочинне угрупування "Сандулята"», - розповів пан Логвінов.

 

28 травня пан Логвінов подав заяву до Генеральної прокуратури. Він вимагає покарання нападників не тільки за тілесні ушкодження , а й за перешкоджання журналістській діяльності.

 

Пан Логвінов стверджує, що 27 травня у міськвідділі Олександрійського УМВС не прийняли його заяву про побиття й, відповідно, не зафіксували нанесені побої. «О 9-й ранку 27 травня я звернувся до канцелярії Олександрійського міськвідділу міліції, але там відмовилися зареєструвати злочин. Мені сказали, що у відділку немає слідчого, так як минулої ночі для слідчих було організовано нічне чергування. У зв'язку із цим я звернувся до прокурора міста Олександрія, прокурора Кіровоградської області і привіз заяву в Генеральну прокуратуру України», - сказав Борис Логвінов.

 

Начальник приймальні громадян Кіровоградського УМВС Любов Єрмолаєва повідомила «Телекритиці», що пан Логвінов не подавав заяви до Олександрійського відділу міліції.

 

«Олександрійська канцелярія повідомила, що Борис Логвінов не звертався до них зі зверненням щодо побиття. Так, він прийшов у канцелярію побитий і в синцях. Він звернувся з проханням надати інформацію про ознайомлення з кримінальним провадженням з попередніх звернень, але з приводу побиття заяви він не писав. У чергову частину він також не звертався. Я не знаю, чому він повідомляє, що йому відмовили у прийнятті заяви в міськвідділі», - прокоментувала пані Єрболаєва.

 

«Детектор медіа» звернулась до Олександрійської міської ради, щоб отримати коментар міського голови стосовно звинувачення його в причетності до нападу на редактора газети. Начальник управління інформатизації та інформаційно-аналітичної політики Олександрійської міської ради Максим Воронін повідомив, що мер міста до цієї справи непричетний.

 

«Міський голова до побиття Бориса Логінова не має жодного відношення. Про погрози на телебаченні можу сказати, що такого просто не могло бути. Мер - поважна людина, і він не міг собі такого дозволити», - сказав пан Воронін.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6501
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду