Школа медичної журналістики допоможе повернути довіру до лікарів

Школа медичної журналістики допоможе повернути довіру до лікарів

23 Травня 2013
5331

Школа медичної журналістики допоможе повернути довіру до лікарів

5331
ПРЕС-РЕЛІЗ
Школа медичної журналістики допоможе повернути довіру до лікарів
Школа медичної журналістики допоможе повернути довіру до лікарів

Виїзний модуль Школи медичної журналістики, присвячений проблемі онкологічних захворювань шкіри, розпочав свою роботу 23 травня у Черкасах. Навчальний захід для представників ЗМІ з різних регіонів України відбувається з ініціативи Національної спілки журналістів України та за підтримки Міністерства охорони здоров'я. У рамках виїзного модулю учасники матимуть можливість не тільки ознайомитися з актуальною інформацією про злоякісні захворювання шкіри, послухати майстер-класи досвідчених колег та медіа-тренерів, а й побувати в одному з найкращих медичних закладів країни - Черкаському обласному онкологічному диспансері, подивитися на його роботу «зсередини».

 

За словами першого секретаря НСЖУ Сергія Томіленка, підвищення професійної кваліфікації колег - один з пріоритетів НСЖУ, і Школа медичної журналістики - це масштабний навчальний захід, який розширюється, вдосконалюється та виходить на нові горизонти.

 

«Це багатокомпонентний дводенний семінар, де журналісти можуть побувати на сесіях провідних фахівців-медиків, взяти участь у майстер-класах та практичних заняттях, вдосконалюючи свою майстерність. Кожен учасник отримує навчальний посібник, додаткові матеріали. Також ми розробили сайт Школи медичної журналістики, де можна почерпнути корисну інформацію», - зазначив Сергій Томіленко.

 

Керівник відділу онкології компанії «Рош Україна», що виступила партнером заходу, Володимир Педько зауважив: компанія «Рош» не тільки спрямовує свої зусилля на створення нових препаратів, які допомагають рятувати життя онкохворих, а й переймається питанням інформування населення про онкологію.

 

«Люди повинні знати, що це, розуміти, що рак - це не вирок. Що його можна перемогти. І коли Спілка журналістів звернулася з ініціативою проведення такого заходу, наша компанія з задоволенням підтримала його. Бо, на жаль, нині не вистачає відповідного рівня знань у людей і бракує висвітлення цієї тематики в пресі. Завдяки спільним зусиллям у поширенні знань ми зможемо перемогти хворобу», - звернувся до журналістів пан Педько.

 

Заступник головного лікаря Черкаського обласного онкологічного диспансеру Ігор Гайдай запевнив, що участь представників ЗМІ у Школі медичної журналістики та перебування в медичному закладі будуть інформативними та змістовними.

 

«Найважливішим результатом такого навчання стало б повернення довіри до медичних працівників. Бо найбільша проблема в тому, що люди не звертаються до лікарів, або звертаються надто пізно. Довіра до медиків - вкрай важливий результат спільної роботи», - зауважив Ігор Гайдай.

 

Сергій Томіленко також нагадав представникам ЗМІ, що нині в рамках школи триває прийом робіт на конкурс «Проти раку - за життя» (на найкращий матеріал з теми онкології). Головний приз конкурсу - навчальний 5-денний прес-тур до Латвії (знайомство з досвідом висвітлення медичної тематики у латвійських медіа).

 

Партнерами проекту Школа медичної журналістики виступили Міжнародна громадська організація «Клуб лікарів і фармацевтів», Консорціум «Менеджмент Консалтинг Груп» та фармацевтична компанія «Рош Україна». Захід здійснюється за підтримки Міністерства охорони здоров'я.  

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5331
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду