Вікторія Георгієвська набрала найбільше голосів у ВР, але членом Нацради поки не стала

Вікторія Георгієвська набрала найбільше голосів у ВР, але членом Нацради поки не стала

23 Травня 2013
5975

Вікторія Георгієвська набрала найбільше голосів у ВР, але членом Нацради поки не стала

5975
Вікторія Георгієвська набрала найбільше голосів у ВР, але членом Нацради поки не стала
Вікторія Георгієвська набрала найбільше голосів у ВР, але членом Нацради поки не стала

Верховна Рада поки що не обрала члена Національної ради з питань телебачення та радіомовлення за квотою ВР. Парламент провів лише рейтингове голосування і оголосив перерву. Остаточне голосування має відбутись сьогодні, 23 травня, о 16 годині.

 

У своїй доповіді Голова комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко зазначив, що важливо було б обрати кандидата не від політичних сил, а від журналістської спільноти. Він заявив, що під час розгляду  кандидатів у члени Нацради на комітеті у депутатів виникло застереження щодо кандидатури Вікторії Георгієвської (від КПУ), яка останні 8 років працює на кафедрі періодичної преси Інституту журналістики Національного університету ім. Тараса Шевченка. Ця посада не  може тлумачитись як робота у сфері телебачення та радіомовлення. Нагадаємо, член Нацради повинен мати досвід роботи у згаданій сфері не менше 5 років.

 

Нардеп Ігор Мірошниченко (ВО «Свобода») звинуватив пані Георгієвську у нефаховості.

 

Натомість депутати Петро Симоненко (КПУ) та Ганна Герман (Партія регіонів) закликали підтримати кандидатуру Вікторії Георгієвської.

 

Кандидата на посаду члена Нацради обирали рейтинговим голосуванням. На розгляд парламенту були представлені 11 кандидатур, які рекомендував Комітет з питань свободи слова та інформації. Віктор Павленко (Всеукраїнський благодійний фонд «Соціальний захист працівників аудіовізуальних засобів масової інформації», ВГО «Незалежна асоціація телерадіомовників») зняв свою кандидатуру з розгляду.

 

Найбільшу кількість голосів набрала Вікторія Георгієвська. Після цього депутат від «Свободи» Андрій Мохник заявив про те, що бачив, як депутат від Партії регіонів голосував чужою карткою. Тоді спікер Володимир Рибак оголосив перерву до 16 години, коли має відбутись остаточне голосування

 

Результати рейтингового голосування за кандидатів у члени Нацради у Верховній Раді:

 

Вікторія Георгієвська (депутатська фракція Комуністичної партії України) - 206.

Геннадій Задирко (депутатська група «Реформи заради майбутнього») - 13

Михайло  Калініченко (Національна спілка журналістів України) - 69

Костянтин  Квурт (Асоціація «Спільний простір») - 137

Юрій  Крайняк (Всеукраїнська громадська організація «Телерадіомовна асоціація України») - 50

Віктор Набруско (Національна спілка журналістів України) - 108

Тарас Осауленко (депутатська фракція Всеукраїнське об'єднання «Свобода») - 138

Володимир Пащук (Всеукраїнська асоціація дитячого та юнацького телебачення) - 36

Олександр Півнюк (ГО «Всеукраїнська асоціація телеглядачів») - 145

Валентин Резніченко (ВГО «Незалежна асоціація телерадіомовників України») - 8

Віталій Сокур (ВГО «Незалежна асоціація телерадіомовників України) - 7

 

Раніше з посиланням на власні джерела, «Дуся» повідомляла про те, що пані Георгієвську мають сьогодні обрати членом Нацради.

 

Нагадаємо, 6 лютого Комітет з питань свободи слова та інформації розглянув кандидатури на вакантну посаду члена Національної ради з питань телебачення і радіомовлення за квотою Верховної Ради. На членство в Нацраді претендували 12 кандидатів. Серед них була і Вікторія Георгієвська. Кандидатуру пані Георгієвської подавала фракція  КПУ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5975
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду