Високий суд Англії заборонив компанії Альтмана розпоряджатись акціями власника ТВі

Високий суд Англії заборонив компанії Альтмана розпоряджатись акціями власника ТВі

14 Травня 2013
8433

Високий суд Англії заборонив компанії Альтмана розпоряджатись акціями власника ТВі

8433
Високий суд Англії заборонив компанії Альтмана розпоряджатись акціями власника ТВі
Високий суд Англії заборонив компанії Альтмана розпоряджатись акціями власника ТВі

Високий суд Англії заборонив компанії Balmore Invest Limited (власник Олександр Альтман, що називає себе новим інвестором каналу ТВі) проводити будь-які угоди, передавати третім особам, номінальному утримувачу, агенту, закладати акції української компанії «Медіа інфо» (власник 100% ТОВ «ТРК "Телерадіосвіт"» (телеканал ТВі), які можуть призвести до втрати прямого та постійного контролю над цими акціями.

 

Про це повідомила  на своїй сторінці у Facebook колишній керівник прес-служби ТВі Лана Самохвалова з посиланням на інформацію усуненого генерального директора телеканалу ТВі Наталю Катеринчук, яка зараз перебуває у Лондоні.

 

За словами пані Катеринчук, це рішення 8 травня виніс суддя Виского суду Вільям Блер у справі за позовом Костянтина Кагаловського та компанії Wilcox Ventures LTD. 

 

Наразі «Детектор медіа» намагається отримати більш детальну інформацію. Наталія Катеринчук та Костянтин Кагаловський поки що слухавку не беруть.

 

Нагадаємо, на прес-кронференції 25 квітня бізнесмен Олександр Альтман назвав себе новим власником ТВі і сказав, що збільшив свою частку  у ТОВ «Медіа інфо» (компанія-власник ТВі) на підставі довіреності компанії Wilcox Ventures LTD (володіє 99% ТОВ «Медіа інфо»), підписаної її директором Ортодоксією Василеску (Нікією).

 

Документ він отримав, за його словами, поштою. Після отримання довіреності, він  підписав документи про передачу корпоративних прав від Wilcox Ventures LTD до компанії Balmore Invest Limited, кінцевим бенефіціаром якої він є. Таким чином, він сам підписав документи на передачу власності собі самому.

 

 Однак, директор компанії Wilcox Ventures LTD Ортодоксія Нікія заявила журналістам, що не видавала жодної довіреності бізнесмену Олександру Альтману на управління компанією. Представники Wilcox заявили, що звернулись до правоохоронних органів та судів Кіпру, Британії, України та США.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8433
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду