Подала апеляцію журналістка, яку голова «Комітету виборців Донбасу» назвав «чмом»

Подала апеляцію журналістка, яку голова «Комітету виборців Донбасу» назвав «чмом»

3 Травня 2013
5690

Подала апеляцію журналістка, яку голова «Комітету виборців Донбасу» назвав «чмом»

5690
Подала апеляцію журналістка, яку голова «Комітету виборців Донбасу» назвав «чмом»
Подала апеляцію журналістка, яку голова «Комітету виборців Донбасу» назвав «чмом»

Кореспондент інтернет-видання  «Острів» Ганна Іванова подає апеляцію на рішення районного суду Донецька, яким їй відмовили у задоволені позову проти голови ГО «Комітет виборців Донбасу» Олександра Хрякова,  який 25 жовтня  2012 року під час прес-конференції опозиційних кандидатів назвав її «незрозумілим чмом» і жестами показав, як треба вдарити її головою об підлогу. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

 

Апеляційна скарга вже у суді, однак те, чи прийняли її, позивачку повідомлять поштою.

Голова ГО «Комітет виборців Донбасу» Олександр Хряков на прохання видання прокоментувати рішення суду та  образу журналістки зазначив, що лайливе слово «чмо» вжив не до пані  Іванової, а до людей, які поруч із нею сиділи.


Також пан Хряков висловився з приводу того, що з журналістів в Україні зробили «культ»: «Мені все це фіолетово, що сама Іванова, що сама ситуація, що "Радіо Свобода", що Шустер, що всі інші. Я стою на позиціях, що наша батьківщина - СРСР, а столиця її - місто Москва. З цього приводу, я вважаю їх не журналістами, це так, цуценята-сопляки. Чим ви мене можете залякати? І ви збираєтесь мене чимось налякати? Та ви ще донецького народу не бачили. Ви що думаєте, журналісти, навіть всі, а хто ви такі?! А чим ви відрізняєтеся від металургів, шахтарів, від солдат? Що за культ такий зробили?»

 

 

Нагадаємо, на прес-конференції 25 жовтня Олександр Хряков, коли  Ганна Іванова поцікавилась, що за люди заважають ставити запитання спікерам, сказав: «Непонятное чмо сидит - она говорит, кто я здесь такой? Так бы взять головой...» і жестами показав, як би вдарив дівчину об підлогу.

 

Після цього журналістка подала позов до суду. Однак програла його, рішення про відмову у задоволенні позову прийняв 16 квітня суддя Кіровського  районного суду Донецька Євген Сидоров.  Під час розгляду справи представники пана Хрякова наполягали на тому, що  слово «чмо» не є образливим і означає «части материального обеспечения».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», міністр юстиції Олександр Лавринович заявив, що ображати журналістів неетично. Про це він заявив, коментуючи рішення одного із донецьких районних судів, який не побачив нічого образливого у слові «чмо» на адресу журналіста інтернет-видання «Острів».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5690
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олена
3978 дн. тому
Тобто дівчина повинна була втертися та подякувати за те, що її публічно образили під час виконання службових обов'язків? Така ваша мораль, Олексію?
Алексей
3981 дн. тому
Ох, зря она всё это затеяла. Не была бы чмом, - не лезла бы во весь этот чмоходром. А так суд правильно сказал: журналистка - чмо. Тут не мама виновата, что ребёнок дурноватый. Точка.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду