НСЖУ вважає, що конфлікт на ТВі спровокував новий менеджмент

29 Квітня 2013
6267

НСЖУ вважає, що конфлікт на ТВі спровокував новий менеджмент

6267
НСЖУ вважає, що конфлікт на ТВі спровокував новий менеджмент

Національна спілка журналістів України вважає, що конфлікт між новим менеджментом та журналістами каналу ТВі спровоковано менеджментом, який допустив порушення прав журналістів Про це йдеться у заяві НСЖУ.

 

Як вказують автори заяви, менеджмент каналу перешкоджав виходу журналістів в ефір 23 квітня, забороняв поширювати інформацію про події на каналі, перешкоджав гостям, запрошеним журналістами на програми увійти на канал для участі в програмах, немотивовано припинив вихід програми «Проти ночі з Павлом Шереметом», порушив трудове законодавство щодо колишнього генерального директора Наталії Катеринчук.

 

«НСЖУ підтримує журналістів телеканалу ТВі в їхньому прагненні відстояти свої професійні права та забезпечити невтручання у свою професійну діяльність за будь-якого власника телеканалу. Впевнені, що журналісти не повинні ставати заручниками ситуації та мають впливати на формування редакційної політики, а також вирішення внутрішньо-редакційних спорів», - йдеться у заяві.

 

НСЖУ закликала журналістів, редакторів, режисерів, операторів не приймати пропозиції про співпрацю з ТВі замість тих, які страйкують, до закінчення конфлікту на каналі.

 

Окрім цього Національна спілка журналістів України заявила, що  готова в будь-який час взяти участь в арбітражі у переговорах між менеджментом та профспілкою «Журналістів телеканалу ТВі».

 

Нагадаємо, 23 квітня на сайті каналу ТВі з'явилося повідомлення про те, що генеральним директором призначено Артема Шевченка, а новим інвестором став американський бізнесмен українського походження Олександр Альтман. Багаторічний інвестор ТВі Костянтин Кагаловський і ген директор Наталія Катеринчук заявили про рейдерське захоплення каналу, при цьому пан Кагаловський пообіцяв повернути собі актив.

 

23 квітня журналісти ТВі оголосили страйк до вирішення конфлікту між власниками каналу. 24 квітня вони створили осередок профспілки і оприлюднили свої вимоги. Серед них - розірвати трудовий договір із новим керівником Артемом Шевченком і керівником ТОВ «Інтерпрофіт» (продакшн ТВі) Олегом Радченком, призначити в. о. керівників до вирішення спору між засновниками та інвесторами каналу в суді, оприлюднити прозору структуру власності ТВі та оголосити з документальним підтвердженням кінцевого бенефіціара, не змінювати сітки мовлення та не втручатися в професійну діяльність журналістів тощо.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6267
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду