Сьогодні переговорна група страйкарів ТВі намагатиметься зустрітися з Артемом Шевченком

29 Квітня 2013
6354

Сьогодні переговорна група страйкарів ТВі намагатиметься зустрітися з Артемом Шевченком

6354
Сьогодні переговорна група страйкарів ТВі намагатиметься зустрітися з Артемом Шевченком

Сьогодні, 29 квітня, на 12 годину запланована зустріч Артема Шевченка, якого 23 квітня оголосили новим генеральним директором, з колективом ТВі. Про це «Детектор медіа» розказала журналіст каналу Анастасія Станко.

 

За її словами, Артем Шевченко хотів зустрітись з усім колективом, однак журналісти делегували на зустріч з керівництвом переговорну групу, до якої входять Мустафа Найєм, Олексій Ліхман, Роман Недзельський, Олена Зоряна та Андрій Сайчук.

 

«Наша позиція незмінна, ми хочемо вести переговори, ми просимо про переговори. Але вони так і не почались. Тепер ми чекаємо на їх початок», - сказала пані Станко.

 

Нагадаємо, як йдеться у заяві профспілки журналістів каналу ТВі, керівництво каналу висунуло категоричну вимогу щодо присутності на переговорах народного депутата та екс-керівника ТВі Миколи Княжицького.

 

«Профспілка журналістів телеканалу ТВі підкреслює готовність у будь-який  момент почати працювати у разі виконання головних вимог колективу. Зокрема щодо невтручання у діяльність журналістів, незастосування будь-яких санкцій щодо співробітників каналу (не розривати трудові відносини та угоди з членами колективу) та оголошення прозорої структури власності телеканалу з документальним підтвердженням повноважень кінцевого власника ТВі», - йдеться у заяві.

 

У зв'язку з цим профспілка пропонує залучити в якості арбітрів конфлікту медіаекспертів: головного редактора тижневика «Дзеркало тижня» Юлію Мостову, голову Незалежної медіа-профспілки України Юрія Луканова, академіка НАНУ Мирослава Поповича, президента українського ПЕН-клубу Євгена Сверстюка, юриста Національної спілки журналістів України Тетяну Котюжинську, директора Інституту медіа права Тараса Шевченка та голову бюро журналістських розслідувань Єгора Соболєва.

 

Нагадаємо, що 23 квітня журналісти ТВі оголосили страйк до вирішення конфлікту між власниками каналу. 24 квітня вони створили осередок профспілки і оприлюднили свої вимоги.

 

Серед них - розірвати трудовий договір із новим керівником Артемом Шевченком і керівником ТОВ «Інтерпрофіт» (продакшн ТВі) Олегом Радченком, призначити в. о. керівників до вирішення спору між засновниками та інвесторами каналу в суді, оприлюднити прозору структуру власності ТВі та оголосити з документальним підтвердженням кінцевого бенефіціара, не змінювати сітки мовлення та не втручатися в професійну діяльність журналістів тощо.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6354
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду