Чернівецькі журналісти висловили підтримку колективу ТВі і назвали зміну керівництва каналу «аморальною»

26 Квітня 2013
7092

Чернівецькі журналісти висловили підтримку колективу ТВі і назвали зміну керівництва каналу «аморальною»

7092
Чернівецькі журналісти висловили підтримку колективу ТВі і назвали зміну керівництва каналу «аморальною»

Журналісти, що зібрались у Чернівцях на семінар, вважають, що перемога колективу ТВі буде перемогою всієї української журналістики і вимагають прозору власність на ЗМІ. Про це йдеться у заяві вісьмох співробітників різних ЗМІ. 

 

Учасники семінару з безпеки журналістів, який був організований Незалежною медіа профспілкою України (НМПУ), пройшов 25 квітня в Чернівцях, висловили підтримку колективу ТВі.

 

На думку журналістів, конфлікт на телеканалі ТВі свідчить про загрозу для їх професії в Україні. Події зі зміною керівництва на каналі вони розцінюють як «аморальні», що підривають репутацію незалежного ЗМІ.

 

Чернівецькі журналісти також вважають, що «гарантією від подібних скандалів може бути лише встановлення прозорої власності засобів масової інформації» і закликають вимагати від парламенту внести відповідні дії у законодавство.

 

«Детектор медіа» наводить текст заяви журналістів повністю.

 

«Ми, чернівецькі журналісти, учасники організованого Незалежною медіа-профспілкою семінару з питань безпеки журналістів вважаємо, що в Києві нависла чергова загроза для нашої професії. Йдеться про аморальні події із зміною керівництва на телеканалі ТВі.

 

Ми переконані, що така брутальна боротьба у менеджменті не може не позначитися на журналістському колективі, не може не позначитися на репутації телеканалу, яка завойовувалася кількома роками плідної праці.

 

Ми вважаємо, що єдиною силою на каналі, яка зберігає гідне обличчя і реально прагне врятувати канал,  є колектив, який оголосив страйк і створив осередок Незалежної медіа-профспілки України. Ми висловлюємо колективу свою підтримку. Шановні колеги, тримайтеся. Ваша перемога буде перемогою всієї української журналістики, адже в усіх регіонах країни є схожі проблеми.

 

Наголошуємо, що гарантією від подібних скандалів може бути лише встановлення прозорої власності засобів масової інформації. Необхідно журналістському цеху України звернутися до депутатів і вимагати запровадити відповідні зміни в законодавство.

 

Ярослав Левицький (ТРК «А.С.С.»)

Вадим Пелех, власкор НРКУ

Любов Кафанова (газета «Версії»)

Наталія Брянська (газета «Час»)

Ольга Камська-Ополоник (газета «Експрес»)

Люба Василик (кафедра журналістики ЧНУ)

Надія Вірна (газета «Час»)

Сергій Зарайський, власний кореспондент УНІАН в Чернівцях». 

 

Як писала «Детектор медіа», 23 квітня на офіційному сайті ТВі з'явилась інформація, що новим генеральним директором телеканалу ТВі став Артем Шевченко, який змінив у керівництві каналу Наталію Катеринчук. У повідомленні також йшлося, що новим інвестором каналу став американський бізнесмен Олександр Альтман.

 

Одночасно генеральний директор ТВі Наталія Катеринчук повідомила, що інформація про зміну керівництва каналу не відповідає дійсності, а власник ТВі Костянтин Кагаловський заявив про рейдерське захоплення каналу. Він заперечив продаж каналу і звинуватив Олександра Альтмана в підробці довіреності його компанії.

 

Тим часом екс-директор каналу, нардеп Микола Княжицький виступив на підтримку нового інвестора і менеджменту й наполягає на легітимності змін.

 

На каналі почались звільнення журналістів: було звільнено журналіста Павла Шеремета і закрито його програму. Керівник новинного мовлення ТВі Роман Недзельський отримав «кадрове попередження» від нового керівництва.

 

Страйк журналістів ТВі підтримали НМПУ, МФЖ і ЄФЖ, рух «Стоп цензурі!» розцінює  події на ТВі як цензуру та спробу тиску на інформаційну політику каналу.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7092
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ДимОК
4017 дн. тому
Вы боитесь иной точки зрения?))) Слабаки)))) Телекритика, напиши тогда про Конjтоп-ТВ, ТБ-Сильрада, и Жмэринськэ Мижнароднэ Тэлэбачення. Народ, как видите, просит. Пипл хавает))))
Тролю
4017 дн. тому
Ты, тролллллль.Тебя знают.Исчезни.
ДимОК
4017 дн. тому
Журналисты ЧернИвцИв))))) А журналисты Конотопа и Херсона ПАДТРЫМАЛЫ?)))))))) Господи, скоро Телекритика будет сельхоз-тв раскручивать на своём сайте))) Вам писать больше не о чем?)))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду