Рух «Стоп цензурі!» підтримує журналістів ТВі і вважає події на каналі цензурою

25 Квітня 2013
11397

Рух «Стоп цензурі!» підтримує журналістів ТВі і вважає події на каналі цензурою

11397
Рух «Стоп цензурі!» підтримує журналістів ТВі і вважає події на каналі цензурою

Рух «Стоп цензурі!» розцінює  події на ТВі як цензуру та спробу тиску на інформаційну політику каналу. Про це йдеться у заяві руху.

 

Також «Стоп цензурі!» висловив підтримку колективу ТВі.

 

«Журналістський колектив ТВі відомий своєю принциповою позицією щодо критичного висвітлення подій у країні. Знищення цього колективу ми вважаємо головним завданням тих, хто стоїть за зміною менеджменту на каналі та за спробою його рейдерського захоплення. Відтак, висловлюємо повну підтримку діям журналістів», - йдеться у заяві.

 

Також рух вимагає від власників ТВі оприлюднити структуру власності каналу і прийняти за узгодження з журналістами редакційний статут, який не давав би можливості менеджменту впливати на редакційну політику, відміняти вихід програм в ефір та здійснювати інші дії, які можна трактувати як тиск та цензуру.

 

«Детектор медіа» подає заяву «Стоп цензурі!» без змін:

 

«ЗАЯВА

 

Знищення ТВі відкриває шлях до зачистки інформаційного простору країни

 

23 квітня на каналі ТВі сталися події, які можуть призвести до суттєвих змін в інформаційному просторі України. Конфлікт, який намагаються подати як винятково бізнесовий, вже призвів до усунення журналістів від ефіру, закриття програм та страйку журналістів. Ми це розцінюємо як цензуру та спробу тиску на інформаційну політику каналу.

 

Журналістський колектив ТВі відомий своєю принциповою позицією щодо критичного висвітлення подій у країні. Знищення цього колективу ми вважаємо головним завданням тих, хто стоїть за зміною менеджменту на каналі та за спробою його рейдерського захоплення. Відтак, висловлюємо повну підтримку діям журналістів.

 

Ми переконані, що власники медіа мають бути прозорими аж до кінцевого бенефеціара, тому вимагаємо від них оприлюднення структури власності ТВі, а від народних депутатів якнайшвидшого ухвалення законодавчих змін щодо обов'язкового розкриття медіавласності телерадіоорганізацій.

 

Ми також вимагаємо, аби керівники каналу спільно з журналістами узгодили та публічно прийняли редакційний статут, який не давав би можливості менеджменту впливати на редакційну політику, відміняти вихід програм в ефір та здійснювати інші дії, які можна трактувати як тиск та цензуру.

 

Сподіваємося, що каналу вдасться зберегти незалежне мовлення і колектив, який роками доводив свою відданість професії.

 

Наголошуємо - знищення каналу, колективу, чи зміна його редакційної політики буде дуже серйозним ударом по медіаплюралізму в Україні, означатиме подальше згортання свободи слова та «зачистку» інформаційного простору від будь-якої критики, журналістських розслідувань та об'єктивних новин»

 

23 квітня на офіційному сайті ТВі з'явилась інформація, що новим генеральним директором телеканалу ТВі став Артем Шевченко, який змінив у керівництві каналу Наталію Катеринчук. У повідомленні також йдеться, що новим інвестором каналу став американський бізнесмен Олександр Альтман.

 

Одночасно генеральний директор ТВі Наталія Катеринчук повідомила, що інформація про зміну керівництва каналу не відповідає дійсності, а власник ТВі Костянтин Кагаловський заявив про рейдерське захоплення каналу «за допомогою силових структур». Він заперечив продаж каналу і звинуватив Олександра Альтмана в підробці довіреності його компанії. Джерело «Детектор медіа» на каналі розповіло, що канал ТВі реструктуризував схему власності.

 

23 квітня У Єдиному державному реєстрі (ЄДР) юридичних осіб керівником ТОВ «Телерадіокомпанія «Телерадіосвіт» було зазначено замість Наталії Катеринчук зазначено Артема Шевченка.

 

23 квітня, після зустрічі з Олександром Альманом та Костянтином Кагаловськимжурналісти та редактори ТВіоголосили про страйк до вирішення конфлікту між власниками. Артем Шевченко закликав колектив продовжити роботу в ефірі.

 

24 квітня журналісти телеканалу ТВі створили осередок Незалежної медіапрофспілки і висунули свої вимоги. До осередку увійшло 43 особи, він і далі поповнюється. Головою осередку обрано Мустафу Найєма, повідомила «Детектор медіа» журналіст ТВі Анастасія Станко.

 

«Детектор медіа».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11397
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
мнение
4017 дн. тому
достаточно почитать здесь же, на ТК,последние заголовки ленты новостей про ТВі, взаимные обвинения ключевых фигур канала, перепалки и прочее и становится абсолютно понятно ,что ТВі - грязная клоака, что рассказы о "стандартах журналистики", этике, честности и неупереджености, объективности, да и все другие рассказы тоже - не про этот канал и не про его журналистов и коллектив. Соответственно, выше приведенная "заява" от "сТОП цЕНЗУРИ!"- очередной элемент, продукт зашоренной, зашворенной и грязной политической технологии, не имеющей ничего общего ни с демократическими ценностями ,ни с честной журналистикой ,ни с вопросами элементарной человеческой порядочности!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду