Екс-директора «Укркінохроніки» посадили на 8 років

23 Квітня 2013
6491

Екс-директора «Укркінохроніки» посадили на 8 років

6491
Екс-директора «Укркінохроніки» посадили на 8 років

У Києві до 8 років позбавлення волі засуджено екс-директора державного підприємства «Укркінохроніка», який розтратив 300 тис. грн бюджетних коштів, виділених на виготовлення декорацій для української кінострічки «Пісня Галагана». Відповідний вирок оголосив Печерський районний суд Києва, повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу прокуратури Печерського району столиці.

 

Встановлено, що в 2008 році ДП «Укркінохроніка» отримало державне замовлення на створення та випуск в прокат повнометражного фільму «Пісня Галагана» за мотивами козацьких переказів. Того ж року директор ДП «Укркінохроніка» уклав з приватним підприємством договір, згідно з яким фірма була зобов'язана виготовити декорації до фільму, а саме паркани, козацькі хати, сторожові вежі, колодязі тощо.

 

Однак, як встановило слідство, фірма-підрядник жодних робіт з виготовлення декорацій не проводила. Попри це, директор ДП «Укркінохроніка» підписав акт виконаних робіт, відповідно до якого на банківські рахунки приватного підприємства було перераховано 300 тис. грн бюджетних коштів.

 

Крім того, в ході досудового слідства керівника «Укркінохроніка» було викрито у скоєнні інших посадових злочинів, а саме перевищенні службових повноважень та підробленні документів, на підставі яких начальнику одного з відділів підприємства був незаконно виданий ордер на отримання житлового приміщення, що належало кіностудії.

 

За вироком суду, екс-директора ДП «Укркінохроніка» визнано винним та призначено покарання у вигляді 8 років позбавлення волі з позбавленням права займати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно господарських функцій строком на 3 роки.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6491
Читайте також
27.05.2020 10:00
Олеся Анастасьєва
для «Детектора медіа»
6 981
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду