Під час акції міліція забрала до райвідділку Ігоря Луценка, Тетяна Чорновіл втекла

17:28,
20 Квітня 2013
7151

Під час акції міліція забрала до райвідділку Ігоря Луценка, Тетяна Чорновіл втекла

17:28,
20 Квітня 2013
7151
Під час акції міліція забрала до райвідділку Ігоря Луценка, Тетяна Чорновіл втекла

Журналістів Тетяну Чорновіл та Ігоря Луценка намагалася затримати міліція під час акції протесту проти вирубки дерев на вулиці Дніпроводській (Оболонський район Києва). Про це повідомляє «Українська правда».

 

Як розказала пані Чорновіл у коментарі «Детектор медіа», на акції вона та Ігор Луценко діяли як громадські активісти, а не журналісти.

 

«Молоді хлопці протестували проти вирубки лісу й побили вагончики. Коли вони відходили з місця події, за ними пішла міліція, а ми намагалися стати на перепоні правоохоронцям», - розказала Тетяна Чорновіл.

 

Затримати Тетяну Чорновіл міліції не вдалося. Натомість Ігоря Луценка та активіста Віталія Грузинова доставили до Оболонського райвідділку міліції. Як пише видання, деяким активістам завдали тілесних ушкоджень. Зокрема, учасник акції Микола Коханівський потрапив до лікарні.

 

«На мене вже надягли наручники, але народ не давав мене забрати. У Ігоря (Луценка. - ТК) виявилися ключі від наручників, тому я втекла з наручниками на одній руці, а його затримали. Ар'єв (Народний депутат від «Батьківщини». - ТК) домовився з ними, і каже, повертайся, тобі знімуть наручники. Я повернулась і наручники дійсно зняли. І мене поки що не чіпають», - розказала «Детектор медіа» пані Чорновіл.

 

Народний депутат  від «Батьківщини» Володимир Ар'єв написав на своїй сторінці в Facebook, що затриманих повернули на місце подій, а керівництво Оболонського РУВС пообіцяло забрати з Водогона незаконних забудовників.

 

Однак, як розказала «Детектор медіа» Тетяна Чорновіл, активістів знову затримали. Додзвонитися до Ігоря Луценка поки що не вдалося.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - «Українська правда»

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Сергій
10:08 / 21.04.2013
Тетяна - одна з найсміливіших бійців опору донецькій диктатурі. І вже бувала в бувальцях не раз. Соромно не знати найкращих людей Батьківщини.
ДимОК
17:53 / 20.04.2013
Трусиха видать
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду