Держкомтелерадіо підготував проект про 70% знижки за продовження ліцензії на аналогове мовлення

15 Квітня 2013
6886

Держкомтелерадіо підготував проект про 70% знижки за продовження ліцензії на аналогове мовлення

6886
І готує подання проекту до Кабінету Міністрів на найближче засідання
Держкомтелерадіо підготував проект про 70% знижки за продовження ліцензії на аналогове мовлення

Держкомтелерадіо погодив зміни до постанови уряду щодо зменшення розміру ліцензійного збору за продовження ліцензії на аналогове мовлення. Зокрема, проект погодили Мінекономрозвитку, Держпідприємництво, Мін'юст, а також Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення. Про це заявила заступник директора департаменту інформаційної політики Держкомтелерадіо Ганна Красноступ під час засідання робочої групи щодо сприятливого інвестиційного клімату, розвитку медіа та індустрії преси в Україні, що відбулася 15 квітня.

 

«Зараз Держкомтелерадіо готує подання проекту до Кабінету Міністрів. Під час його опрацювання будемо робити все від нас залежне, щоб прискорити його внесення на найближче засідання уряду», - сказала Ганна Красноступ.

 

Вона нагадала, що 10 квітня Міжвідомча робоча група з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів, що діє в рамках програми «Відкрита розмова», звернулася до Кабінету Міністрів з проханням прискорити процес законодавчого врегулювання питання зменшення розміру ліцензійного збору за продовження ліцензії на аналогове мовлення.

 

Йдеться про проект постанови Кабінету Міністрів «Про внесення зміни до Методики розрахунків розмірів ліцензійного збору за видачу або продовження строку дії ліцензії на мовлення, ліцензії провайдера програмної послуги, визначення розміру плати за переоформлення ліцензії провайдера програмної послуги, визначення розміру плати за переоформлення ліцензії та видачу дубліката ліцензії на мовлення, ліцензії провайдера програмної послуги».

 

Прискорення розгляду проекту було ініційоване учасниками міжвідомчої робочої групи. Його мета - надання 70-відсоткової знижки на ліцензійний збір за продовження ліцензії на аналогове ефірне мовлення. У своєму зверненні до уряду учасники міжвідомчої робочої групи просили максимально прискорити проходження проектом усіх необхідних процедур погодження причетними центральними органами виконавчої влади.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», зараз нарахування ліцензійного збору за продовження терміну дії ліцензії на аналогове мовлення здійснюється на підставі чинної методики, в якій не узгоджуються строки дії ліцензії та час переходу на цифрове мовлення. Таким чином, телерадіокомпанії припинять аналогове мовлення 17 червня 2015 року, тобто через два роки, але зараз повинні сплачувати ліцензійний збір за 7 років.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6886
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду