6-7 квітня у Львові та Івано-Франківську обговорять виклики і можливості закону «Про доступ до публічної інформації»

5 Квітня 2013
9473

6-7 квітня у Львові та Івано-Франківську обговорять виклики і можливості закону «Про доступ до публічної інформації»

9473
6-7 квітня у Львові та Івано-Франківську обговорять виклики і можливості закону «Про доступ до публічної інформації»

На вихідних 6 і 7 квітня у Львові та Івано-Франківську відбудеться обговорення можливостей та викликів Закону України «Про доступ до публічної інформації», а також показ документального фільму-альманаху «Відкритий доступ» про історії боротьби громадян за власні права за допомогою відповідного закону. Вхід вільний.

 

Заходи відбудуться:

Львів - 6 квітня, 17.00, конференц-зал готелю «Жорж» (пл. Адама Міцкевича, 1);

Івано-Франківськ - 7 квітня, 17.00,  арт-кафе «Мармуляда» (вул. Чорновола, 23).

 

Події, зображені у фільмі, розгортаються після вступу в дію Закону України «Про доступ до публічної інформації», за ухвалення якого впродовж кількох років боролися громадські організації, журналісти та експерти.

 

«Відкритий доступ» - це хроніки становлення громадянського суспільства, але також історії з життя самих героїв. Вони живуть у різних регіонах України, їх цінності та переконання різняться, вони не знайомі одне з одним, єдине, що їх об'єднує - активна громадянська позиція.

 

Фільм-альманах складається з 5 новел: «Межигір'я» (автор - Володимир Тихий), «Афганець» (автор - Дмитро Коновалов), «Школа» (автор - Сергій Андрушко),  «Дім з химерами» (автор - Жанна Довгіч), «У кутку» (автор - Дмитро Тяжлов).

 

Фільм створено за ініціативи ГО «Центр UA» (Партнерство Новий Громадянин).

 

Інформація про фільм за посиланням: http://vidkrytyi-dostup.com/

 

З усіх питань просимо звертатись до Аліси Рубан  alisa.ruban@gmail.com, (050) 302-94-35.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Партнерство «Новий Громадянин»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9473
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду