Парламентська фракція ВО «Свобода» знову хоче змінити закон «Про рекламу»

4 Квітня 2013
5629

Парламентська фракція ВО «Свобода» знову хоче змінити закон «Про рекламу»

5629
Щоб захистити телеглядача
Парламентська фракція ВО «Свобода» знову хоче змінити закон «Про рекламу»

Народний депутат Михайло Блавацький  (фракція ВО «Свобода») хоче впорядкувати переривання рекламою телевізійних програм та захистити інтереси телеглядачів. Відповідний законопроект № 2702 він зареєстрував у парламенті 3 квітня.

 

«З кожним роком кількість та тривалість перерв на рекламу під час трансляції телевізійних програм постійно збільшується. Власники телеканалів, маючи на меті отримати надприбутки від розміщення реклами, систематично порушують ч.3 ст. 13 Закону України "Про рекламу" та ч.1 ст. 14 Європейської конвенції про транскордонне телебачення, згідно з якими реклама має бути розміщена таким чином, щоб не завдавати шкоди цілісності та змісту програми. Крім того, деякі телеканали грубо порушують п.1 ч.2 ст. 22 Закону України "Про рекламу", яка забороняє рекламу алкогольних напоїв на радіо та телебаченні з 6 до 23 години. Не маючи змоги визначити тривалість перерви на рекламу, телеглядачі - громадяни України - змушені переглядати все, що їм нав'язують власники телеканалів. Усе це є порушенням прав та свобод людини та громадянина», - йдеться у пояснювальній записці до проекту.

 

Щоб унормувати це питання, Михайло Блавацький  пропонує доповнити ст. 13 «Реклама на телебаченні і радіо» абзацом «Розміщення реклами під час трансляції телевізійних програм має супроводжуватися інформацією про час, що залишився до завершення перерви на рекламу та/або початку продовження їх трансляції».

 

Нагадаємо, що закон «Про рекламу» народні обранці намагаються удосконалити чи не найчастіше. Про це вчора, 3 ківтня, зазначив на засіданні Комітету з питань свободи слова та інформації його голова Микола Томенко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5629
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ole_litvinova
4011 дн. тому
Телеканалы коммерческие, имеют право на размещение рекламы. Они с это живут, а не просят деньги с госбюджета. А насчет рекламы алкоголя, так и показывают ее после 23:00, раньше не видела.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду