Міліція перевіряє сервер «Цензор.нет» через допис на форумі про суддю, що не дає своєю машиною виїхати з двору

27 Березня 2013
16664
27 Березня 2013
17:05

Міліція перевіряє сервер «Цензор.нет» через допис на форумі про суддю, що не дає своєю машиною виїхати з двору

16664
Міліція перевіряє сервер «Цензор.нет» через допис на форумі про суддю, що не дає своєю машиною виїхати з двору

Представники столичної міліції здійснили спробу отримати доступ до сервера інтернет-видання «Цензор.нет». Про це йдеться у стрічці новини видання.

 

Після публікації повідомлення про це на сайті «Цензор.нет» правоохоронці відмовились від своїх намірів.  

 

«Співробітники МВС прийшли в дата-центр і вимагають, щоб їх пустили в серверну», - йдеться на сайті у повідомленні за 22 березня.

 

Правоохоронці мотивували свої вимоги постановою по Єдиному реєстру досудових розслідувань № 12013110010002834 від 18 березня. Відповідного документу вони не пред'явили.

 

Практично через годину після публікації новини про цю подію на сайті «Цензор.нет» правоохоронці відмовились від своїх намірів. Міліціонери тільки зайшли до серверної і переконалися в наявності сервера, що відповідає ip-адресі, яка зазначена в постанові.

 

У коментарі «Детектор медіа», головний редактор «Цензор.нет» Юрій Бутусов розповів, що заступник начальника київського відділу по боротьбі з кіберзлочинністю Тимофій Ковалишин пояснив їм, чим викликаний інтерес до сервера «Цензор.нет».

 

«Він сказав, що якщо ми не дамо ip-адрес тих, хто написав коментарі в темі "Суддя господарського суду Жанна Олександрівна Бернацька своїм джипом Порше кайєн демонстративно і нагло не дає виїхати нікому з двору. Як боротися з такими виродками?", то вони будуть вимушені знову йти за сервером, щоб викачати з нього інформацію і віддавати експертам на розшифровку. Виявляється, суддя відкрила кримінальну справу, щоб міліція розібралася з тими, кому її машина заважає з двору виїхати!», - обурюється Юрій Бутусов.

 

Слідчий Голосіївського районного управління ГУ МВС України в м. Києві надіслав запит на інформацію, копія якого є у «Детектор медіа», до «Цензор.нет», в якому просить надати всю наявну інформацію про осіб, які розмістили коментарі під створеною 12 лютого 2013 року користувачем на ім'я В'ячеслав темою: «Суддя господарського суду Жанна Олександрівна Бернацька своїм джипом Порше кайєн демонстративно і нагло не дає виїхати нікому з двору. Як боротися з такими виродками?».

 

Слідчий пояснює свої дії тим, що розслідується кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 12013110010002834 від 26 березня, розпочатого СВ Голосіївського РУ ГУ МВС України в м. Києві на підставі ст. 92 та ст. 93 КПК України.

 

«Детектор медіа» намагається отримати коментар від Голосіївського районного управління ГУ МВС України в м. Києві, що саме є предметом розслідування у цій справі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16664
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
иван
4045 дн. тому
Слава Обществу контроля и Большому брату и нью-феодалам Украины... подонки чиновники совсем жить не дают народу:выехать не дают,писать правду не дают,мусоров натравливают,откуда вообще у судьи такая машина?зарплата то там на ладу калину тока
Niko
4045 дн. тому
Если эта судья действительно преграждает своей машиной выезд со двора - то она: 1) хреновый водитель 2) самый хреновый сосед 3) моральный урод 4) и т.д., и т.п. Пусть ещё и мой ай-пишник пробьёт. Тогда ей и её роду проклятия не избежать.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду