Богатирьова визнає, що слово журналіста вагоміше від поради міністра

Богатирьова визнає, що слово журналіста вагоміше від поради міністра

21 Березня 2013
8195

Богатирьова визнає, що слово журналіста вагоміше від поради міністра

8195
Богатирьова визнає, що слово журналіста вагоміше від поради міністра
Богатирьова визнає, що слово журналіста вагоміше від поради міністра

Другий модуль Школи медичної журналістики «Вакцинація: тільки факти» розпочав свою роботу 21 березня у Києві. Захід організований за ініціативи Національної спілки журналістів України та за підтримки Міністерства охорони здоров'я. Партнерами проекту виступили Міжнародна громадська організація «Клуб лікарів і фармацевтів», Консорціум «Менеджмент Консалтинг Груп» та компанія «ГлаксоСмітКляйн Фармасьютікалс Україна».

 

Привітати учасників Школи медичної журналістики приїхала Міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова.

 

Вона наголосила, що від професійності висвітлення теми імунопрофілактики в ЗМІ залежить епідемічна безпека України, адже формує правильне ставлення громадян до цієї проблеми.

 

«Ваше вміння словом донести правильність позиції іноді більше важить, ніж порада чиновника, політика чи навіть міністра охорони здоров'я. Вас можна віднести до класу експертів, які можуть швидко переконливо довести, що питання імунопрофілактики - це не тільки медичне питання. Це питання епідемічної безпеки країни. Тому я рада, що сьогодні поруч із владою є четверта влада, яка буде поруч із нами формувати епідемічний щит нашої держави. І що в нас у владі, нехай навіть четвертій, стало більше людей, які професійно викладають питання імунопрофілактики і готові переконувати людей у правильності цього напрямку, - звернулася Раїса Богатирьова до учасників семінару.

 

Представник компанії-партнера «ГлаксоСмітКляйн Фармасьютікалс Україна» Марина Бучма зауважила: компанія готова надавати представникам ЗМІ допомогу у висвітленні теми вакцинації: «Для нас важливо, щоб інформація, яку хочуть знати жителі України з питань вакцинопрофілактики, була достовірною, правдивою та відкритою. А таким джерелом цієї інформації є ЗМІ».

 

За словами першого секретаря Національної спілки журналістів України Сергія Томіленка, підвищення професійного рівня працівників медіа - один з пріоритетних напрямків роботи НСЖУ. Тому поруч із іншими навчальними заходами було ініційовано й проведення серії тренінгів на медичну тематику. Тож коли в партнерстві з Міністерством охорони здоров'я було оголошено про Школу медичної журналістики, Спілка отримала рекордну кількість заявок від охочих взяти в ній участь.

 

«Це показник того, що в редакцій ЗМІ є величезний інтерес не лише до політики, а й до тих гострих соціальних тем, запит на які формує аудиторія, - сказав Сергій Томіленко. - Крім усього, наша Школа є відкритою не тільки для учасників семінару, а й для всіх журналістів. Матеріали з навчальних сесій ми надсилаємо редакціям, а також кожен модуль Школи супроводжуємо виданням спеціалізованого тематичного посібника».

 

Другий модуль Школи «Вакцинація: тільки факти» включає отримання фахової медичної інформації від провідних лікарів країни, а також серію майстер-класів від авторитетів медіа-галузі, які спеціалізуються на темі медичної журналістики: заступника головного редактора газети «Факты и Комментарии», редактора відділу охорони здоров'я Ірини Дубської, кореспондента журналу «Власть денег», переможця українсько-польского Конкурсу професійної майстерності Юлії Абібок, медіа-тренера Наталії Виговської та інших.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Прес-служба НСЖУ
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8195
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду