Мустафа Найєм попросив Комітет свободи слова розібратися з джинсою

14 Березня 2012
10014
14 Березня 2012
17:37

Мустафа Найєм попросив Комітет свободи слова розібратися з джинсою

10014
І дати роз’яснення, що є прихованою зйомкою і чи можна журналістам знімати в супермаркетах
Мустафа Найєм попросив Комітет свободи слова розібратися з джинсою

Журналіст і ведучий Мустафа Найєм під час чергового засідання Комітету з питань свободи слова та інформації 14 березня звернувся до народних депутатів з проханням відреагувати на величезну кількість замовних матеріалів у ЗМІ.

 

Від імені руху «Стоп цензурі!» пан Найєм озвучив заяву, в якій члени руху вимагають від Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації офіційно звернутися до керівництва телеканалів та друкованих ЗМІ з вимогою чітко позначати для глядачів та читачів рекламні матеріали. «Це стосується не лише рекламних блоків, а й усіх програмних та міжпрограмних продуктів. Такі матеріали повинні маркуватись відповідними вказівками, що мають очевидний характер», - зазначив пан Найєм. Він додав, що ці позначки мають бути такими, щоб читачі або глядачі відразу розуміли, що мають справу з рекламним матеріалом.

 

Окрім того рух «Стоп цензурі!» просить офіційно звернутись до керівництва телеканалів та друкованих ЗМІ з проханням оприлюднити перелік всіх комерційних продуктів, а також розцінки на їх розміщення. «Ми є свідками того, що на багатьох каналах з'являються якісь матеріали, синхрони, інтерв'ю, а потім дізнаємось, що це було на комерційних засадах, але глядач про це не знав. Також ми знаємо, що в багатьох журналах з'являються інтерв'ю, які потім з'являються на білбордах, але читач не знає, що це матеріал, який замовляв рекламний відділ. Ми вважаємо, що обов'язок усіх ЗМІ дотримуватися законодавства про рекламу й інформацію», - сказав пан Найєм, пообіцявши передати текст заяви руху членам Комітету.

 

Також Мустафа нагадав комітету про побиття журналістів у донецькому супермаркеті. Він попросив дати роз'яснення журналістам і керівникам комерційних структур, чи мають право медійники здійснювати такі зйомки і їх оприлюднювати. Крім того, за словами пана Найєма, потребує роз'яснення комітету заява представника СБУ, чи має право журналіст знімати прихованою камерою і що є, власне, прихованою зйомкою.

 

Члени комітету підтримали пропозицію голови Юрія Стеця про те, щоб детально розглянути питання про зйомки в супермаркетах і приховані зйомки на засіданні 11 квітня. А щодо заяви руху «Стоп цензурі!» депутати дадуть відповідь після того, коли детально ознайомляться з її текстом.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10014
Читайте також
21.02.2012 17:00
Отар Довженко
для Mediasapiens
4 052
20.02.2012 17:41
Наталія Виговська, для «Детектор медіа»
54 004
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
a
4424 дн. тому
тоже мне нашелся "честный" журналист. Он зарплату из чьего кармана получает? Из кармана канала. А за что он деньги получает? За то что рассказывает в том числе и о том, что нужно владельцу канала. Предложил бы Интер ему хорошие деньги, пошел бы отстаивать интересы других владельцев.
Государственная Налоговая Инспекция
4424 дн. тому
Только не смейтесь, но я таки знаю, кто заказывает такие вопросы. А вы уже задекларировали свой доход? =)
Оксана
4424 дн. тому
Попросил)Ай какой смелый)Есть чем друг друга пиарить)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду