Роман Скрипін не виключає імовірність журналістських страйків

14 Травня 2010
16269

Роман Скрипін не виключає імовірність журналістських страйків

16269
Роман Скрипін не виключає імовірність журналістських страйків

Незалежна медіа-профспілка України застерігає від виникнення в Україні державної монополії ЗМІ і не виключає можливість журналістських страйків. Про це заявив голова Незалежної медіа-профспілки Роман Скрипін в інтерв'ю «Німецькій хвилі».

 

На його думку, це пов'язано з тим, що в бізнесменів, наближених до влади, нині зосереджені найбільші українські медіа-ресурси. Роман Скрипін стверджує, що журналістські матеріали цензурують за вказівкою власників українських медіа холдингів.

 

«Можливо відбувалися розмови з медіа-власниками, які мають свої інтереси при чинній владі, про те, якщо ви хочете зберегти свій бізнес, не лише медійний, то вам треба трішки прикрити рота стосовно дій чинної влади», - зазначив голова НМПУ. Він не згоден, що тема цензури у ЗМІ зараз вигідна опозиції й журналістів використовують у політичній грі.

 

Голова Незалежної медіа-профспілки зазначив, що якщо ситуація з цензурою в Україні не зміниться, то журналісти готові ініціювати парламентські слухання з цього питання та вийти на страйк.

 

«Не можна сказати, що журналістів використовує опозиція. Журналістів уже не можливо використати з такою метою. Більшість з них критично налаштовані як до влади, так і до опозиції», - сказав Скрипін. Він зауважив, що про всі факти утиску журналістів в Україні НМПУ інформує Міжнародну федерацію журналістів та журналістські правозахисні організації в Євросоюзі та США.

 

Нагадаємо, що представники влади відкидають закиди стосовно тиску на журналістів.

 

Зокрема заступник голови Адміністрації президента Ганна Герман сказала ТК, що такі звинувачення не мають під собою жодного ґрунту і жодним чином не втручаються в роботу ЗМІ. Президент Віктор Янукович на засіданні Громадської гуманітарної ради пообіцяв, що Україна «і надалі забезпечуватиме свободу засобів масової інформації».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16269
Читайте також
12.11.2010 13:27
Ирина Панченко, «Публичные люди»
19 149
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду