Олександр Ткаченко оголосив на «1+1» тиждень демократії (ОНОВЛЕНО)

7 Травня 2010
17657

Олександр Ткаченко оголосив на «1+1» тиждень демократії (ОНОВЛЕНО)

17657
Олександр Ткаченко оголосив на «1+1» тиждень демократії (ОНОВЛЕНО)

Генеральний директор «1+1» Олександр Ткаченко оголосив наступний тиждень у ТСН - «тижнем демократії». Про це він сказав на зустрічі з колективом інформаційної служби, предметом обговорення на якій став відкритий лист колективу ТСН проти цензури.

 

Протягом тижня з 11 травня Ткаченко сам безпосередньо керуватиме ньюз-румом, а планування проводитиме не раз на тиждень, як було раніше, а щодня. Ткаченко це аргументував тим, що у нього самого є багато запитань до деяких журналістів стосовно журналістських стандартів. 

 

Також на зустрічі обговорювалися вимоги журналістів, зокрема необхідність зустрічі з власником «1+1» Ігорем Коломойським.

 

Крім того колектив вимагав, щоб генеральний директор перестав втручатися у редакційну політику ТСН, зокрема дзвонити перед виходом новин з вимогами до сюжетів. Прозвучала й пропозиція створити журналістську раду, яка не знайшла підтримки у Ткаченка.

 

З приводу сюжету, який вийшов у «ТСН. Підсумки» 2 травня, начитаного невідомою людиною, пан Ткаченко сказав, що це був редакційний матеріал. «Якщо ще раз буде такий випадок, я особисто начитаю текст сюжету і беру за нього відповідальність», - сказав Ткаченко. На запитання, чи розповсюджуються на редакційні матеріали стандарти журналістики, як на авторські сюжети журналістів ТСН, Ткаченко відповів, що не розповсюджується, оскільки це «редакційна думка».

 

Генеральний директор «1+1» зауважив, що не хотів би, щоб журналісти проводили зустрічі з політиками в ньюз-румі. «Зустрічайтеся з ними в кафе, яких достатньо в цій будівлі», - сказав він.

 

Ткаченко  не пристав на пропозицію співробітників ТСН, щоб  відбулася ротація тем для журналістів, але погодився провести це в якості експерименту. Це означає, що журналіст, який, наприклад,  постійно висвітлював події з парламенту чи Кабміну, зможе зробити сюжети на інші теми.

 

Журналісти запитали генерального директора, чи погоджується він з тим, що була цензура і тиск, він сказав що «цензури не було, є питання щодо стандартів, які ми спробуємо зняти протягом спільної роботи наступного тижня». Ткаченко залишився при своїй думці, що все ж деякі журналісти мають особисті політичні симпатії і навів  конкретні приклади.

 

На запитання, чому він звільняє Максима Шиленка, Ткаченко відповів, що вони не зійшлися у думках з приводу того, як мають робитися новини. Запитання про ймовірне звільнення Наталі Мосейчук він переадресував до самої Мосейчук.

 

На зустрічі також йшлося про те, щоб проти підписантів відкритого листа не застосовувалися репресії і вони не були звільнені з роботи. «Репресій не буде», - сказали  головний редактор інформаційної служби «1+1» Олексій Рогатнік та Олександр Ткаченко. «А гарантувати, що не буде звільнень чи реорганізації, не можу. Все буде в межах чинного законодавства», - зауважив Ткаченко.

 

Прес-служба «1+1» вважає, що тепер конфлікт можна вважати вичерпаним.

 

«За результатами зустрічі конфлікт можна вважати вичерпаним. Журналісти ТСН погодилися із керівництвом у тому, що не слід вважати впровадженням цензури звичайні робочі зауваження з боку редакторів, які мають відношення до професійної якості матеріалів. Зі свого боку, підписанти відкритої заяви залишають за собою право і надалі  робити публічні виступи в ситуаціях, коли зовнішнє втручання у свою роботу вони вважатимуть цензурою», - ідеться в офіційному пост-релізі.     

 

Нагадаємо, в ньюз-румі «1+1» сьогодні, 7 травня, мала відбутися спільна зустрічколективу новин з Ганною Герман та Олександром Ткаченком, однак Ганна Герман на другу зустріч з ТСН не прийшла.

 

Предметом обговорення на зустрічі став відкритий лист журналістів ТСН, в якому вони звинуватили особисто Олександра Ткаченка у запровадженні цензури на каналі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17657
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду