Герман називає звинувачення в темниках свідомою брехнею і дезінформацією

30 Квітня 2010
25988

Герман називає звинувачення в темниках свідомою брехнею і дезінформацією

25988
Герман називає звинувачення в темниках свідомою брехнею і дезінформацією

Коментуючи ТК авторський матеріал на «Українській правді» кореспондента «1+1» Мирослава Отковича  «Темники повернулися», заступник глави Адміністрації президента Ганна Герман зазначила, що Адміністрація президента не  втручається в роботу комерційних каналів.

 

«Я прочитала на "Українській правді", що Піховшек і Джангіров нині курують інформаційну політику президента України. Що це за дурниці такі, хто дав право говорити свідому дезінформацію? Я не бачила ні Піховшека, ні Джангірова в Адміністрації президента. Піховшек працює в "Лівому березі", а Джангіров на ТРК "Київ", при чому тут Адміністрація президента та інформаційна політика президента? Чому нам весь час приписують якісь абсолютно абсурдні речі?», - запитує Ганна Герман.

 

Щодо неприпустимості публічного заперечення Голодомору в Україні, про яке пише Откович, заступник глави Адміністрації президента зазначила, що президент ніколи не заперечував факту Голодомору. «Президент просто сказав, що він не вважає Голодомор геноцидом, - каже Герман. - Президент каже, що Голодомор був, від нього постраждало багато людей, що їх пам'ять треба шанувати і не допускати цього, але він особисто не вважає Голодомор геноцидом. Це його право, він за це голосував. Я голосувала за те, що це був геноцид».

 

Ганна Герман вважає подібні звинувачення не чим іншим, як замовленням з опозиційних штабів й очорненням із нав'язуванням команді президента тем про темники і тиск на свободу преси. «Я не знаю журналіста, якому би я будь-коли відмовила, щоби він сюди прийшов і поставив свої запитання. В середу ми зустрічалися в Адміністрації президента з усіма представниками західних медіа, запрошували також головних редакторів наших вітчизняних газет, відповідали на всі запитання, які їх цікавили. Нещодавно президент дав прес-конференцію, на якій було понад триста чоловік. Ми постійно відкриті для коментарів. Мій телефон включений 23 години на добу і його знає кожен журналіст, кожен може подзвонити і запитати, я завжди даю відповіді. Вчора тут були "Обозреватель" і 5 канал. Якої ще відкритості ви хочете? І що це зараз за намагання переконати світ, що ми даємо якісь темники. У нас ніколи не було і не буде таких ганебних брифінгів, які були у Тимошенко, коли жоден журналіст не міг поставити запитання, яке не узгоджувалося з її прес-секретарем. І нехай вони нам не приписують того, що робили самі», - обурюється вона.

 

Ганна Герман зауважила, що знає, що таке свобода преси, бо віддала цьому багато років свого життя. За її словами, комусь хочеться її дискредитувати, оскільки «ніхто ніколи з нормальних журналістів, не заангажованих, чесних не скаже, що я будь-кому, колись відмовила чи в зустрічі, чи в коментарі, чи в наданні будь-якої інформації». Вона переконана, що дезінформація йде з одного джерела. «Якщо хтось має якесь завдання і за це заплачено, то так і кажіть. Але не пробуйте чорне робити білим», - каже пані Герман.

 

«Детектор медіа» сподівається продовжити розмову з Ганною Герман у форматі великого інтерв'ю, в якому ми сподіваємося почути, зокрема, і її оцінку якості теленовин та телетижневиків, висвітлення ними «харківських домовленостей», відсутності у новинах Першого національного та багатьох інших каналах  точки зору опозиції, незалежних експертів тощо.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25988
Читайте також
30.04.2010 12:53
Мирослав Откович, «Українська правда»
45 314
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду