Знаєте як – візьміть і зробіть

29 Серпня 2009
28359

Знаєте як – візьміть і зробіть

28359
Знаєте як – візьміть і зробіть

ТК друкує репліку члена комітетів КНМП і НМПУ Михайлини Скорик, яка полемізує з в. о. головного редактора газети «Хрещатик» Денисом Жаркіх. Нагадаємо, у статті «Зачем медиапрофсоюзу интеллектуально расти?» наш автор обґрунтовував тезу, що медіапрофспілка має передовсім виробити критерії професіоналізму, а не обстоювати права лише тих, хто сплачує членські внески.

 

Хоч як би не хотілося Денису почути щось інакше, але по суті написаного можу відповісти точнісінько так, як свого часу казала Олександру Тертичному: «Знаєте як - візьміть і зробіть». Налагодьте продаж пиріжків замість насіння - це ж так просто!

 

Бо за 4 роки активного життя в медіа-профспілці зустрічала сотні людей, які знали, що і як треба робити, але одиниці з них мають за плечима реалізовані проекти та ідеї, які зміцнили організацію.

 

Для втілення ваших чудових намірів у життя багато не треба. Профспілка тим-то і зручна, що кожен, хто вірить в ідею цивілізованих домовленостей в трикутнику трудовий «колектив - керівництво - власники», хто здатен втілити її в життя, може створити осередок на своєму підприємстві. Як саме це зробити, пояснено в «Кодексі законів про працю». При цьому зовсім не потрібно орієнтуватися на якісь більші профспілки - кожне підприємство вправі мати свою незалежну профспілку і навіть кілька профспілок!

 

Наприклад, свого часу саме так вчинив керівник інформаційної служби «Інтера» Олексій Мустафін, який підтримав створення профспілки на каналі й підписав з нею колективний договір. Взимку 2007-го цей документ врятував співробітників Інформаційно-аналітичної служби від втрати зарплати і компенсацій при звільненні.

 

Тому вірю в вас, Денисе, і сподіваюся, що наступного разу читачі «Детектор медіа» зможуть дізнатися про успіхи профспілки в газеті «Хрещатик».

 

Михайлина Скорик, член комітетів КНМП і НМПУ

 

Фото - www.new-most.info

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
, для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
28359
Читайте також
10.09.2009 09:02
Денис Жарких
, для «Детектор медіа»
35 996
27.08.2009 19:08
Денис Жарких
, для «Детектор медіа»
24 712
24.12.2008 06:57
Олександр Тертичний
, для «Детектор медіа»
15 847
29.08.2008 12:05
Олександр Тертичний
, для «Детектор медіа»
13 014
24.04.2008 11:28
Олександр Тертичний
, для «Детектор медіа»
10 294
18.04.2008 09:41
Олександр Тертичний
, для «Детектор медіа»
9 041
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
zombi
5256 дн. тому
Дійсно зважена відповідь. Михайлині респект.
Предусмотрительный
5324 дн. тому
Денис, учитывая Ваше личное положение и положение сотрудников "Крещатика" (как и всего т.н. КМХ), обслуживающего личный счет Казбека, Вам бы сейчас самое время озаботиться созданием профсоюза: Космос, как ни странно, не вечен. И когда его кышнут (а Казбек, разумеется, свалит с бабками еще раньше), только профсоюз имеет шанс защитить вас всех от увольнения без выходного пособия. Подумайте над этим.
Луканов
5324 дн. тому
Вибачаюсь. Написав: "насамперед допомгу отримують тільки ті, хто платить внески". Слово "тільки" - зайве. Насамперед допомагаємо тим, хто платить внески, але не тільки їм.
Луканов
5324 дн. тому
Денисе, я розумію Михайлину. Вона людина діяльна і їй прикро, коли хтось, не маючи належної інфи, дає поради. Тому вона вам і відповіла. Але ваша стаття не заслуговувала навіть такої короткої відповіді. Бо ви написали не як аналітик, а як політтехнолог: вигадали реальність, яка нічого не має спільного з дійсністю, і вдаєте, що аналізуєте її. Ось хоча б приклад. Ви пишете, що в нас ніби прицип допомагати тим лише, хто платить внески. У нас немає принципу допомагати тільки тим, хто платить внески і є членом профспілки. Ми допомагали також журналістам не членам. Але певна річ: насамперед допомгу отримують тільки ті, хто платить внески. У вас це викликає невдоволення. А як має бути інакше? Внески платять одні, а послуги отримують інші? Проведіть експеримент в своїй газеті: платіть зарплату одним, а вимагайте написання статей від інших. І опишіть результати на сторінках "Телекритики". Відносно інтелектуального рівня профспілки, який вам не подобається, то він такий, яким є рівень нашої журналістки. Тому почніть з підвищення інтелектуального рівня своєї газети. а ми будемо стежити за результатом.
хехе
5325 дн. тому
Михася, молодец. Лучше не скажешь. А от Дениса ждём активности в профсоюзе - приходите, у вас много энергии, только пускаете ее не в то русло
Денис Жарких
5326 дн. тому
И все? И весь ответ? Вот и пишу про уровень интеллекта. И буду дальше писать.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду