Заява Коаліції громадських організацій “Суспільне мовлення” з приводу призначення керівництва НТКУ

17 Лютого 2005
1023

Заява Коаліції громадських організацій “Суспільне мовлення” з приводу призначення керівництва НТКУ

1023
Зважаючи на занепокоєність успадкованою системою відносин між владою та медіа, що проявляється вже зараз, і яку поділяють всі члени коаліції. «Детектор медіа» публікує заяву, прийняту на сьогоднішньому засіданні Ради Коаліції, повністю.
Заява Коаліції громадських організацій “Суспільне мовлення” з приводу призначення керівництва НТКУ
Зважаючи на занепокоєність успадкованою системою відносин між владою та медіа, що проявляється вже зараз, і яку поділяють всі члени коаліції;

Враховуючи • необхідність здійснення швидкої та ефективної реформи і переходу до громадського мовлення;

• відсутність суспільного консенсусу стосовно принципів та засад реформи державного мовлення та його трансформації у суспільне мовлення;

• ризик зриву організації та проведення конкурсу Євробачення у Києві в травні 2005 року.

коаліція громадських організацій “Суспільне мовлення” наголошує:

• Не маючи особистих вподобань, Коаліція “Суспільне мовлення” наполягає на неприпустимості кадрових призначень без попереднього оголошення цілей та способів їхнього досягнення з визначеними етапами та крайніми строками реформування.

• Призначення керівництва НТКУ повинно відбуватися на підставі програми дій кандидатів на керівні посади, з яких було б зрозуміло, як відбуватиметься реформування державного мовлення та перехід до суспільного мовлення.

• Тільки прозорість дій впродовж всього часу реформування не допустить затягування переходу від державного до суспільного мовлення або консервації сьогоднішнього стану речей у галузі.

• Оприлюднення таких програм дій дасть можливість суспільству розуміти, які зміни стануться всередині мовників, що фінансуються коштом платників податків, та впливати на суть цих змін.

З свого боку Коаліція «Суспільне мовлення» готова надавати будь-яку можливу допомогу у розробці та здійсненні реформи системи мовлення усім учасниками процесу та зацікавленим сторонам. Коаліція громадських організацій «Суспільне мовлення» створена в грудні 2004 р. з метою всебічного сприяння заснуванню в Україні системи суспільного телерадіомовлення та забезпечення прозорого громадського контролю за цим процесом. До Коаліції входять 18 недержавних медіа організацій та низка медіа фахівців.

17.02.2005 року
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1023
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду