"Холод ніколи не слухав радіо "Континент"..."

12 Березня 2004
658
12 Березня 2004
15:39

"Холод ніколи не слухав радіо "Континент"..."

658
"Детектор медіа" отримала звернення Сергія Шолоха у відповідь на відкритий лист Бориса Холода. Текст звернення подаємо без змін:.
"Холод ніколи не слухав радіо "Континент"..."
Вчора мав щастя прочитати так званий відкритий лист Бориса Холода, котрий досі вважає себе головою Нацради. Не можу залишити поза увагою деякі моменти.

Б.Холод ніколи не слухав радіо „Континент”, бо стверджує, що ми не готували власних програм, у той же час наші слухачі чудово пам`ятають, що саме „Континент” виробляв найбільше програм за весь час свого існування. У нас не було програм типу пісень на замовлення, в нас всі програми були тематичними і авторськими. А трансляція інформаційних програм наших партнерів, як західних, так і „Громадського радіо” згідно закону не є суборендою, але Холод законів не читає, він живе за вказівками голови АП.

Також Холод бере на себе повноваження визнавати підприємство банкрутом. Це мене не дивує, бо він завжди перевищував свої повноваження і навіть займає посаду голови, незважаючи на факт висловленої йому недовіри та відкликання Литвином підпису про його призначення.

Радіо „Континент” тільки у грудні 2004 року сплатило податків до бюджету майже 30 000 гривень, хай Холод назве будь-яку радіокомпанію України, яка платить такі податки. Нехай навіть Онікс, де його рідний син є співзасновником. За його логікою, всіх, хто платить менші податки, треба визнати теж банкрутами і відібрати ліцензії разом з обладнанням.

Про неповернення позики зліквідованому указом президента від 15.12.1999 року фонду достатньо сказав Віталій Шевченко в інтерв`ю Майдану, не буду повторюватися, а щодо несплати мною якихось грошей за додатковий час, то це повна брехня і незнання закону. Це все було доведено в суді, але пан Холод і висновки суду не вважає за авторитет, якщо вони суперечать його інтересам. Крім того, у мне є висновок юридичної експертизи інституту ім. Корецького НАНУ, про правомірність використання каналу мовлення, але Холода і суд влаштувало тільки рішення цього ж інституту про третій термін Кучми, а про мовлення „Континенту” до 2007 року – ні.

Пана Холода хвилюють чомусь тільки мої фінансові справи, у той же час ніхто не знає, куди поділися сотні тисяч бюджетних грошей, виділених на ремонт приміщення Нацради і перерахованих у приватні структури в Дніпропетровськ, гроші за придбання меблів у його кабінет, не кажучи вже, що отримання ліцензії на 1 КВ ФМ мовлення в регіоні коштувало 30 000$, я не кажу про Київ і мільйонникии, де це було на порядок більше. А за ТБ-ліцензію вимагались просто божевільні гроші.

Термін перебування Холода на посаді закінчується наступного місяця, і він дуже поспішає вичистити частоту 100.9 ФМ для „Онікса” (позивні „Мелодія”), де він має прямий інтерес, не гребуючи ніякими методами, підставляючи інтереси України на всіх рівнях і в той же час намагаючись перекласти провину з „больної голови на здорову”.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
658
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду