Перед виборами депутати захотіли іміджу захисників моралі

20 Листопада 2003
814
20 Листопада 2003
11:54

Перед виборами депутати захотіли іміджу захисників моралі

814
Несподіванка полягає в тому, що цього вівторка Верховна Рада вже голосувала цей проект і не підтримала його - „за” проголосувало лише 178 депутатів. Перед голосуванням сьогодні Микола Томенко закликав колег не порушувати Регламент, відповідно до якого не підтриманий проект вважається відхиленим і може потрапити на нове голосування лише за процедурою першого читання, якщо його знову хтось зареєструє. Але - більшість депутатів розсудила по-іншому.
Перед виборами депутати захотіли іміджу захисників моралі
Відповідно до прийнятого закону, створюється Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі з надзвичайно широкими повноваженнями. Цей орган видаватиме дозволи та ліцензії на будь-яку діяльність, яка містить елементи еротики чи сексу. Розповсюдження друкованої продукції сексуального та еротичного характеру теж потребуватиме позитивного висновку комісії, продаж такої продукції має здійснюватися лише в упаковці.

Первинна редакція проекту була внесена депутатом Леонідом Черновецьким. У межах підготовки до другого читання Комітет зі свободи слова ухвалив редакцію, яка була більш ліберальною. Однак під час голосування у залі перший заступник Голови Верховної Ради Васильєв наполягав на голосуванні своїх поправок, підтримка яких призвела до появи практично нової редакції закону.

Більш детальний аналіз нового Закону „Детектор медіа” оприлюднить незабаром.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
"Детектор медіа"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
814
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду