В справі Лутьєва – „дві” правди...

16 Вересня 2003
869
16 Вересня 2003
10:02

В справі Лутьєва – „дві” правди...

869
Саме тому нею займеться український омбудсмен Ніна Карпачова.
В справі Лутьєва – „дві” правди...
Як вдалося з’ясувати кореспонденту „Детектор медіа”, обидві наші попередні інформації у справі Лутьева... підтвердилися. Його адвокат Олександр Гнєздов повідомив, що має на руках офіційну відповідь Верховного Суду України, підписану першим застуником Голови ВС України В. Стефанюком (Реєстраційний № 5-4927СВ03 від 8 вересня 2003 року) про те, що прийнято рішення передати справу в Севастопольський апеляційний суд. Разом з тим дійсно є рішення Херсонського суду про взяття Лутьева під варту. В Херсоні пояснюють це тим, що папір з Києва ними ще не отримано, а тому про рішення Верховного суду вони не знали. А адвокат Гнєздов пояснює цей факт тим, що на роботу до Херсона нещодавно переведений колишній Голова УБОЗу Кримського ГУ МВС України генерал Семків, який керував в Криму розслідуванням у справі Лутьєва і Котляревського, і саме він, на думку Гнєздова, „прискорив” прийняття Херсонського рішення.

Разом з тим сам Володимир Лутьєв, який сьогодні перебуває в Києві, сказав кореспондентові „Детектор медіа”, що в Запоріжжі, він був присутній на засіданні Запорізького апеляційного суду, який відновив карну справу про порушення закону євпаторійськими убозівцями і буде розглядати справу по суті їх обвинувачень. Він сказав також, що звернувся з письмовою заявою до українського омбудсмена Ніни Карпачової, яка сьогодні приймає громадян в Сімферополі, а взагалі вже більше тижня працює в Криму по вивченню ситуації з правами людини, і вона, як і раніше, пообіцяла взяти активну участь в вирішенні долі журналіста. Крім того, він має намір звернутися особисто до Верховного Суду України з проханням відмінити рішення Херсонського апеляційного суду, хоч воно, на думку юристів, і так не має юридичної сили, бо прийняте пізніше, ніж рішення ВС України про передачу справи до Севастополя.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
спеціально для „Детектор медіа”, Сімферополь
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
869
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду