"Сьогодні о півдні Марс впритул наблизився до Землі"

28 Серпня 2003
1530

"Сьогодні о півдні Марс впритул наблизився до Землі"

1530
Узагалі прислівник опівдні пишеться разом. У цьому автори рядків, узятих на сайті ICTV 27. 08. 03, можуть легко переконатися. 03, можуть легко переконатися, відкривши третій том "Словаря української мови" Бориса Грінченка, виданого 1909 року, або сучасний "Український правопис", у параграфі 30 якого чорним по білому написано:.
"Сьогодні о півдні Марс впритул наблизився до Землі"
"Разом пишуться:

...б) складні прислівники, утворені сполученням прийменника з іменником:...одвіку, опівдні, опівночі.." Було б цікаво також дізнатися реакцію авторів згаданих рядків на таку інформацію про цю саму подію: "27 августа в 0.51 по киевскому времени красная планета приблизится к Земле..." (26 августа 2003 12:26 Подробности По материалам: РИА "Новости"). Отож, у одних виходить опівдні, а в інших – опівночі. Але, повторюся, в обох випадках прислівники пишуться разом.

Напевне, усе ж існує якась таємниця загадкової планети. Інакше як можна пояснити те, що початок тексту не відповідає викладеному в наступних абзацах повідомлення, а інформація про одну й ту саму подію у викладі телевізійників різних каналів звучить по-різному. А потерпає недоумкуватий читач, глядач і слухач, який не може второпати істину. Пор.:

"Червону планету буде видно навіть неозброєним оком, хоч вона розташована на відстані 56 мільйонів кілометрів" (ICTV. 27.08.03).

"Таке стається раз на 60 тисяч років. Червону планету буде видно навіть неозброєним оком, хоч вона розташована на відстані 56 мільйонів кілометрів"((ICTV. 27.08.03).
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для "Детектор медіа"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1530
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду