Фільм-лауреат “Обличчя протесту” не може пробитися на телеекрани

28 Липня 2003
1081

Фільм-лауреат “Обличчя протесту” не може пробитися на телеекрани

1081
Тележурналіст Андрій Шевченко став першим лауреатом щойно заснованої на Київщині Літературно-мистецької премії імені Володимира Косовського – за фільм “Обличчя протесту” про політичні події в Україні у 2001–2002 роки.
Фільм-лауреат “Обличчя протесту” не може пробитися на телеекрани
Учасники громадського перегляду цього телефільму, що відбувся після вручення премії його авторові у переповненій залі міського Палацу культури Фастова, ухвалили звернення до Держкомтелерадіо та засновників, власників і керівників телекомпаній, що мовлять на загальнонаціональних телеканалах, з проханням показати фільм “Обличчя протесту” мільйонам глядачів, “які стомилися від брехні й лицемірства”, і тим самим “виступити проти політичної цензури в українських ЗМІ та підтвердити волю до утвердження в Україні справжньої свободи слова”.

Цей фільм, на думку фастівчан, “не містить політичних оцінок, не підтримує ту чи іншу політичну силу, не нав’язує висновків”, а об’єктивно розповідає про гарячі соціально-політичні процеси”. Може, саме тому, наголошується у зверненні, влада й не допускає його на екрани? Тоді це “ганебна і боягузлива позиція, якщо зважити на недавній (перед останніми виборами) багаторазовий показ по кількох телеканалах кон’юнктурного, блюзнірського і наскрізь фальшивого фільму “Піар”, покликаного нав’язати українцям хибну уяву про події в нинішній Україні”.

Прем’єра фільму “Обличчя протесту” відбулася в столичному Будинку кіно ще в березні, але жодна із загальнонаціональних телекомпаній так і не відважилася на його показ, незважаючи на прохання сотень журналістів і діячів культури та мистецтва, керівників громадських організацій, багатьох народних депутатів України до осіб, від яких залежить формування програм телепередач.

Повний текст:

Звернення до Державного комітету з питань телебачення і радіомовлення та до засновників, власників і керівників телекомпаній, що мовлять на загальнонаціональних телеканалах, – НТКУ, “Інтера”, “Студії “1+1”, “Нового каналу”, СТБ, ICTV



Громадськість Фастівщини – учасники колективного перегляду фільму нашого земляка Андрія Шевченка “Обличчя протесту”, здивована тим, що, попри звернення сотень журналістів і діячів культури та мистецтва, керівників громадських організацій, багатьох народних депутатів України до осіб, від яких залежить формування програм телепередач, досі – навіть через п’ять місяців після прем’єри - цей фільм не показано по жодному із загальнонаціональних телеканалів.

“Обличчя протесту” називають першим чесним фільмом про сучасну Україну, оскільки він не містить політичних оцінок, не підтримує ту чи іншу політичну силу, не нав’язує висновків, а об’єктивно розповідає про гарячі соціально-політичні процеси останніх років у нашій країні, висвітлюючи вчинки та переконання всіх конфліктуючих сторін. Може, саме тому влада й не допускає цей фільм на екрани? Боїться правди? Ганебна і боягузлива позація, якщо зважити на недавній (перед останніми виборами) багаторазовий показ по кількох телеканалах кон’юнктурного, блюзнірського і наскрізь фальшивого фільму “Піар”, покликаного нав’язати українцям хибну уяву про події в нинішній Україні.

Звертаємося до вас з проханням показати фільм “Обличчя протесту” мільйонам ваших глядачів, які стомилися від брехні й лицемірства, тим самим виступивши проти політичної цензури в українських ЗМІ та підтвердивши вашу волю до утвердження в Україні справжньої свободи слова.

Ухвалено учасниками громадського перегляду фільму “Обличчя протесту” в м.Фастові Київської обл. 25 липня 2003 року.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1081
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду