Юрій Луканов уточнює свою позицію

11 Жовтня 2002
888

Юрій Луканов уточнює свою позицію

888
з приводу вчорашнього з ним інтерв`ю у газеті “Українська правда” з приводу вчорашнього з ним інтерв`ю у газеті “Українська правда”
Юрій Луканов уточнює свою позицію
Шановна редакція “Детектор медіа”! Надсилаю листа, якого я направив газеті “Українська правда”. Оскільки в ньому мова іде про актуальні сьогоднішні проблеми і він стосується журналістського середовища, то існує ймовірність, що він зацікавить і вас.

Дякую, Юрій Луканов.


Шановні колеги, дуже вдячний за опубліковане вчора в “Українській правді” інтерв`ю зі мною. Правду скажу: моє марнославство було потішене, коли мені почали телефонувати друзі і казати щось на зразок, мовляв, ну ти й видав - класиком стаєш! Особливо мені сподобався заголовок – “Козюльки з носа України. Від Луканова”. Він цілком відповідає духові моєї книжки, про яку йшлося в розмові.

Оскільки мова в інтерв`ю ішла не тільки про книжку, але й про стосунки в журналістському середовищі, то обставини змушують мене дещо уточнити свою позицію. Річ у тім, що розмова зі мною, яка побачила світ вчора, відбувалася кілька тижнів тому - тоді навіть не пахло журналістською профспілкою. Я дуже скептично оцінював атмосферу серед українських журналістів. І зараз не відмовляюся від жодної своєї оцінки. Але створення Оргкомітету професійної профспілки і Страйкому свідчить про те, що не все так безнадійно у нашого брата. Обставини змусили нас згуртуватися, виявити солідарність. А раптом обставини так само змусять нас стати мудрішими, спонукають забути про розбіжності в поглядах, заплющити очі на старі образи, наступити на горло власним амбіціям й ми таки не забалакаємо ідею організації, яка б захищала наші права... Я дуже хотів би в це вірити. Саме тому і підписався під відомим усім колегам маніфестом.

Без цього уточнення моя критика в інтерв`ю могла б сприйматися як палки у колеса новій журналістській ініціативі. А я дуже хотів би, щоб ця ініціатива реалізувалася.

Дякую за увагу.

З повагою,
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
журналіст
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
888
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду