Андрій Яніцький очолив міжнародний російськомовний проєкт «Дрон Медиа»

Андрій Яніцький очолив міжнародний російськомовний проєкт «Дрон Медиа»

12 Грудня 2022
1463

Андрій Яніцький очолив міжнародний російськомовний проєкт «Дрон Медиа»

1463
«Дрон Медиа» розвиває пояснювальну журналістику і висвітлює події в Росії, Україні, Білорусі, Центральній Азії та на Кавказі.
Андрій Яніцький очолив міжнародний російськомовний проєкт «Дрон Медиа»
Андрій Яніцький очолив міжнародний російськомовний проєкт «Дрон Медиа»

Екскерівник Центру журналістики Київської школи економіки Андрій Яніцький очолив міжнародний російськомовний медіапроєкт «Дрон Медиа».

Про це він повідомив на своїй фейсбук-сторінці.

«Будемо розвивати пояснювальну журналістику, у фокусі РФ, Україна, Білорусь, країни Центральної Азії та Кавказу. Бачу Дрон як якісну альтернативу іншим подібним медіа — без роспропаганди, фейків та імперських наративів», — написав Яніцький.

Як повідомляв «ДМ», у червні 2022 року партнер медіаконсалтингової компанії Jnomics Media Гайгисиз Гелдієв та керівниця киргизького Kaktus.media Діна Маслова запустили новий російськомовний медіапроєкт «Дрон Медіа».

До наглядової ради видання увійшли головна редакторка «Української правди» Севгіль Мусаєва та консультант міжнародних організацій з розвитку ЗМІ Артем Лісс.

У команді проєкту «Дрон Медіа» — журналісти з Білорусі, Киргизстану, Туркменістану, України та інших країн. Медіа пояснюватиме актуальні події України, Білорусі, Росії, країн Центральної Азії та Кавказу.

На сайті видання вказано, що «Дрон Медиа» — «незалежне глобальне медіа російською мовою», яке «аналізує актуальні події та пояснює, як вони впливають на життя кожного». Видання заявляє, що «не залежить від державної пропаганди, політичних партій та бізнес-монополій».

Андрій Яніцький — економічний журналіст та редактор. Працював у LB.ua, Weekly.ua, «Газета 24», «Комерсант-Україна», «Українські новини», «Дело».

Його статті виходили у британських, російських та латвійських медіа. Був визнаний найкращим фінансовим журналістом України 2017 року за версією ICU. Протягом кількох років очолював Київську незалежну медіапрофспілку.

2 грудня 2022 року Яніцький повідомив, що іде з посади керівника Центру журналістики Київської школи економіки. Він очолював інституцію з 2018 року. В ексклюзивному коментарі «Детектору медіа» Яніцький пояснив причини свого відходу з КШЕ.

Наразі він працює економічним оглядачем на телеканалі «Еспресо» та українським редактором The Institute for War and Peace Reporting.

Андрій Яніцький також є автором низки матеріалів на «Media Sapiens».

Фото: Андрій Яніцький / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1463
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду