Чому завжди чоловіки? Або як працюють на радіо

10 Жовтня 2001
1021

Чому завжди чоловіки? Або як працюють на радіо

1021
Коли жінка приходить шукати роботи на радіо – їй влаштовують жорсткий кастінг… Молодь, яка постійно стажується в “Телекритиці”, час від часу примушує замислитись: в неї досить несподіваний погляд на речі, здавалося б, давно всіма нами пройдені.
Чому завжди чоловіки? Або як працюють на радіо
“Детектор медіа” сьогодні друкує замітки студентки Дарини Плотницької, народжені її знайомством з життям вітчизняних FM-станцій. Зрозуміло, що це досить специфічний погляд на атмосферу наших редакційних колективів, хоча де в чому, мабуть, і небезпідставний. Ми свідомо не зажадали від молодої журналістки все “причесати”. Тим більше, що якщо дівчину так “дістали”, то хіба не має бути почутим цей голос?

А якщо серйозно, “Телекритиці” цікаво, як таку щиру тінейджерсько-журналістську фронду сприйме наш поважний читач? А нумо, згадайте, як ви ставитесь до юних і красивих практиканток?..

Не кажіть нікому про мрії щодо високої посади на радіостанції. Адже там повно чоловіків, які заздритимуть вашим потенційним можливостям і ставитимуть палки в колеса.

Наприклад, викреслюватимуть вас зі списків учасників програми, де вам, нарешті, президент станції дав шанс показати себе і казатимуть йому про вашу невідповідальність. А в обличчя, звісно, посміхатимуться. Так званих лицемірів та формених ломак на радіо забагацько. То ж, єдиною порадою жінці може стати обачність і готовність до стресових ситуацій, і навіть до бійок.

Ніколи не робіть щось через другі руки. Одразу (якщо виникають непорозуміння) ідіть до продюсера і вирішуйте питання віч-на-віч, не чекаючи, поки вас випередить викажчик. Пам”ятайте, що доброзичливі кар”єристи повсюди. Вони чигатимуть на ваші свіжі ідеї (заношених у них і так вистачає) і видаватимуть їх шефу за свої. Нормальним явищем на радіо є плагіат. Наприклад, ви з чистою душею розповідаєте редактору або відповідальному про власну ідею майбутньої передачі, сьогодні він зарозуміло крутить носом. Завтра-- програма в ефірі, але… ведете її не ви, а хтось зі “своїх”. Оце так талант!

Навіть і не намагайтеся шукати правди, тут і близько ніхто не здогадується про існування такого собі “журналістського кодексу” і тим паче не дотримується його норм. Навіщо ? На студії свій кодекс: «Перемагає той, хто хитріше й нахабніше». Головна мета –позиціонування себе в етері. На першому місці - власна популярність та самомилування.

На станції чоловіки вважають себе головними, яким все дозволено, і слово котрих - закон. Чоловік- це лідер . Якщо програму веде пара, саме ім’ям чоловіка назовуть шоу, і майже все в ефірі говоритиме він, а вона -…так, служитиме гарним доповненням для покращення звучання.

Сильний пол тут поділяється власне на чотири яскраві групи. Перші з них постійно чіпляються з дотепними (для них) анектотами та жартами, намагаючись позбиткуватись над вами. Другі - принципово не відповідають на ваші запитання, настільки вже зайняті своєю роботою, а якщо щось і говорять , то тільки з апломбом, неначе вирішивши, що всі у захваті від того, що містер Поважна шишка, нарешті, заговорив! Треті -хворіють “зірочкою” та із задоволенням упиваються власною славою, збираючи коло себе фанатів, які слухають, єлейно посміхаються, підтакують і не зовсім доречно іноді вигукують тривіальне: “Ти-геній!” .

Також є і справжні чоловіки, славні, добрі , але вони звичайно мовчазні, стримані і не здатні захистити вас. Безумовно, окрім чотирьох вищенаведених категорій, є і п”яті, і шості, але вони вже винятки з правил. . .

Чоловіки-журналісти вважають, що жінки не вміють професійно працювати, не схильні до аналітики, не мають швидкої реакції. Жінки ж з пристрастю їм опонують. Так і народжується наше FM-радіо.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
студентка Інституту журналістики
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1021
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду