Заступник Єрмака звернувся до правоохоронців через «спроби дискредитації в ЗМІ»

Заступник Єрмака звернувся до правоохоронців через «спроби дискредитації в ЗМІ»

4 Грудня 2020
4818

Заступник Єрмака звернувся до правоохоронців через «спроби дискредитації в ЗМІ»

4818
Це реакція Олега Татарова на розслідування проєкту Bihus.info.
Заступник Єрмака звернувся до правоохоронців через «спроби дискредитації в ЗМІ»
Заступник Єрмака звернувся до правоохоронців через «спроби дискредитації в ЗМІ»

Заступник керівника Офісу президента Олег Татаров звинуватив ЗМІ в «дискредитації, брехні та публікації замовних матеріалів» й попросив правоохоронців провести розслідування. Про це 3 грудня він написав на своїй сторінці в Facebook.

«Інформація, яку оприлюднили сьогодні ЗМІ, про нібито виділення Київрадою якоїсь землі моєму тестю є брехнею і продовженням політики дискредитації мене антидержавними силами. Прошу правоохоронні органи провести розслідування і публічно повідомити суспільству, чи отримували якісь преференції будь-які мої родичі або близькі», – розповів Олег Татаров.

Це реакція заступника керівника ОПУ на розслідування, яке проєкт журналістських розслідувань Bihus.info оприлюднив 3 грудня. Журналісти пишуть, що після призначення Олега Татарова в ОП, Київрада виділила землю під забудову компанії «Дейрінг Капітал», співвласником якої є тесть Татарова Олександр Павлушин. Йдеться про майже півтора гектари у Святошинському районі, які віддали «Дейрінгу Капіталу» в оренду на 10 років для будівництва житлового комплексу.

Нагадаємо, Олег Татаров – колишній заступник начальника Головного слідчого управління МВС часів президента Віктора Януковича. 5 серпня президент Володимир Зеленський призначив його заступником керівника Офісу президента, який відповідає за правоохоронний напрям.

Це призначення розкритикували представники громадянського суспільства. Правозахисники вважають, що Олег Татаров дискредитував себе під час Революції гідності і, працюючи на керівній посаді в МВС, був прямо або опосередковано причетний до масових порушень прав людини в той час. Низка правозахисних та інших громадських організацій виступили з вимогою до президента Володимира Зеленського звільнити Олега Татарова.

Олег Татаров також є фігурантом розслідування Національного антикорупційного бюро, яке розслідує справу про його можливу причетність до фальсифікації експертизи в справі колишнього народного депутата та забудовника Максима Микитася, який був власником «Укрбуду», з яким співпрацював деякий час Татаров.

28 листопада Олег Татаров як заступник керівника Офісу президента зробив заяву про непотрібність НАБУ та про те, що очільник НАБУ Артем Ситник має піти.

2 грудня детективи та прокурори мали намір повідомити Татарову про підозру, але, за повідомленням НАБУ, ввечері 1 грудня генпрокурорка Ірина Венедіктова раптово змінила всіх процесуальних керівників у цьому кримінальному провадження і таким чином зірвала операцію.

Фото: uaonline.com.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4818
Читайте також
07.12.2020 17:44
Отар Довженко
6 611
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду