Ердоган поскаржився на Charlie Hebdo прокуратурі Туреччини

Ердоган поскаржився на Charlie Hebdo прокуратурі Туреччини

28 Жовтня 2020
885

Ердоган поскаржився на Charlie Hebdo прокуратурі Туреччини

885
Прокуратура Анкари вже веде розслідування проти керівництва журналу за образу президента.
Ердоган поскаржився на Charlie Hebdo прокуратурі Туреччини
Ердоган поскаржився на Charlie Hebdo прокуратурі Туреччини

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган 28 жовтня подав до турецької прокуратури кримінальну скаргу на сатиричний французький щотижневик Charlie Hebdo, який опублікував карикатуру з його зображенням. Про це повідомляє турецьке агентство Anadolu.

Захисник турецького лідера вказав у скарзі, що образливий контент журналу – це «кримінальний наклеп», який «не підпадає під дію свободи слова». Скарга стосується, зокрема, керівництва журналу та карикатуриста. Реджеп Таїп Ердоган, своєю чергою, сказав, що навіть не буде дивитись на цю карикатуру.

Раніше прокуратура Анкари також розпочала кримінальне розслідування проти керівництва Charlie Hebdo за образу президента.

Як писав ДМ, 28 жовтня 2020 року вийшов друком сатиричний французький щотижневик Charlie Hebdo з карикатурою на президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана на обкладинці. На карикатурі турецький лідер зображений у спідній білизні: він тримає в правій руці напій, а лівою рукою підіймає спідницю жінки в хіджабі. Директор з комунікацій адміністрації президента Туреччини Фахреттін Алтун, своєю чергою, засудив обкладинку. Він вбачає в карикатурі «антимусульманську програму», «примітивний культурний расизм», «інтелектуальне безпліддям та «дискримінацію турецької культури».

Нагадаємо, 17 жовтня 2020 року у Франції вбили та обезголовили вчителя, який показав карикатури на пророка Мухаммеда під час лекції про свободу слова. У вбивстві звинувачують 18-річного чеченця, який народився в Москві. Після вбивства президент Франції Еммануель Макрон виступив проти «ісламського сепаратизму» та запропонував боротися з політичним ісламізмом у школах, державних установах тощо. Реджеп Тайїп Ердоган негативно відреагував на заяви лідера Франції та закликав бойкотувати французькі товари. Крім того, 27 жовтня десятки сайтів зазнали хакерських атак. На сайтах хакери публікували заклики до перемоги ісламу та пророка Мухаммеда, а також – смерті Франції.

Фото: Anadolu

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
885
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду