Пропагандиста Кисельова попросили провести «розслідування» щодо української журналістки – «Дзеркало тижня»

Пропагандиста Кисельова попросили провести «розслідування» щодо української журналістки – «Дзеркало тижня»

16 Вересня 2020
3396
16 Вересня 2020
16:26

Пропагандиста Кисельова попросили провести «розслідування» щодо української журналістки – «Дзеркало тижня»

3396
Георгій Мурадов звинувачує українську журналістку в нібито шантажі «зарубіжних партнерів Криму».
Пропагандиста Кисельова попросили провести «розслідування» щодо української журналістки – «Дзеркало тижня»
Пропагандиста Кисельова попросили провести «розслідування» щодо української журналістки – «Дзеркало тижня»

Заступник голови «уряду» окупованого Криму, «представник Криму» при президенті РФ Георгій Мурадов попросив гендиректора МІА «Россия сегодня» Дмитра Кисельова провести «розслідування» щодо української журналістки, кореспондентки «Дзеркала тижня», керівниці ІА «Центр журналістських розслідувань» Валентини Самар. Про це 16 вересня повідомило «Дзеркало тижня», яке отримало від неназваних джерел лист Мурадова до Кисельова.

У листі заступник голови «уряду» окупованого Криму просить «звернути пильну увагу» й провести «предметне розслідування» щодо джерел фінансування та інших аспектів діяльності пані Самар і ЦЖР. Георгій Мурадов звинувачує українську журналістку в нібито шантажі «зарубіжних партнерів Криму».

«Українські інформаційні структури не перший рік ведуть підривну роботу проти Росії і Криму, а зараз почали агресивну інформаційну кампанію по дискредитації іноземних друзів і партнерів Криму серед зарубіжних громадських діячів (Міжнародної асоціації друзів Криму). Це викликає велику стурбованість серед наших партнерів», – пише він у листі.

Валентина Самар, отримавши диплом журналіста в Києві, у 1991 році «вийшла заміж у Крим». Журналістську кар’єру починала в українській редакції Кримського державного радіо, де вела власну авторську програму «Два кольори». Згодом з’явилося творче об’єднання «Острів Крим», де новини виходили кількома мовами. 

Наприкінці 90-х журналістка працювала в кримських ЗМІ й одночасно у всеукраїнських була власним кореспондентом, зокрема на «1+1» та Новому каналі. А оскільки інформація з Криму, зроблена фаховими журналістами, завжди була дуже затребуваною, паралельно співпрацювала з українською редакцією BBC і подеколи з Reuters.

У 2003 році в період «тузлинської кризи» Валентина Самар почала писати для «Дзеркала тижня», ця співпраця триває й досі, хоча авторка статей давно перестала бути «власним кореспондентом» видання в Криму.

Своїм найважливішим професійним доробком Валентина Самар вважає створення «Центру журналістських розслідувань» у Криму, який на початку 2014 року було зареєстровано як інформаційну агенцію, що виробляє мультимедійний продукт. «Центр», працівники якого займалися антикорупційними розвідками, став базою для тренінгів із технології журналістських розслідувань для всієї України, і виховує вже друге покоління журналістів-розслідувачів. Після окупації Криму РФ інформаційне агентство «Центр журналістських розслідувань» було вимушено виїхати з півострова та відновили роботу на материковій Україні. Пані Самар розповідала, що «Центр журналістських розслідувань» був першою недержавною установою, яку захопили російські військові, після чого редакція орендувала приміщення у ТРК «Чорноморська». Однак студію ТРК зруйнували, а техніку вивезли. Восени 2014 року редакція зібралася, тоді ж «Чорноморська» відновила супутникове й кабельне мовлення вже з Києва.

Фото: investigator.org.uа

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3396
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду