Суд призначив дату розгляду по суті справи про напад на знімальну групу ZIK

Суд призначив дату розгляду по суті справи про напад на знімальну групу ZIK

11 Вересня 2020
1260
11 Вересня 2020
17:28

Суд призначив дату розгляду по суті справи про напад на знімальну групу ZIK

1260
Кореспондентка, яка постраждала внаслідок нападу, розповіла, що підозрюваний своєї провини не визнає.
Суд призначив дату розгляду по суті справи про напад на знімальну групу ZIK
Суд призначив дату розгляду по суті справи про напад на знімальну групу ZIK

Дніпровський районний суд Києва 16 вересня почне розглядати по суті обвинувальний акт щодо Олексія Шаповалова, підозрюваного в нападі на знімальну групу телеканалу ZIK у столичному Гідропарку. Про це канал повідомив 11 вересня, за результатами підготовчого засідання.

Кореспондентка Алла Жизневська, яка постраждала внаслідок нападу, розповіла, що підозрюваний своєї провини не визнає. «Щодо настроїв самого пана Шаповалова, то він на попередньому засіданні, коли я з ним розмовляла, поводив себе дуже коректно... Я розраховувала на те, що ця людина підніметься і скаже, що вона визнає свою провину, що вибачається, і з огляду на це я буду формувати свою лінію, свою стратегію. Але ця людина не визнає себе винним... Його адвокат зазначав, що не було цілеспрямованої дії, що наша апаратура начебто не була брендованою, хоча ми бачимо – наш мікрофон, на ньому дуже яскраво видно, що це телеканал ZIK», – сказала вона.

Нагадаємо, у Києві 2 квітня 2020 року напали на знімальну групу телеканалу ZIK, яка перевіряла дотримання вимог карантину в парках та спортивних майданчиках у Гідропарку.

Того ж дня напали на знімальну групу телеканалу «Еспресо», яка перевіряла дотримання вимог карантину закладами харчування в Гідропарку. Нападник спершу схопив камеру та жбурнув її в Дніпро, потім повалив журналістку на земля, схопив за волосся, вирвав у неї телефон та теж викинув.

Слідчі Дніпровського управління поліції розпочали кримінальні провадження: два - за ч. 2 ст. 345-1 (Погроза або насильство щодо журналіста) та одне за ч. 1 ст. 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України. 

3 квітня поліція Києва затримала чоловіка, який перешкоджав роботі знімальної групи телеканалу ZIK. Йому оголосили підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 171 та ч. 2 ст. 345-1 ККУ. 7 квітня Дніпровський районний суд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

28 квітня прокуратура затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт щодо підозрюваного у нападі на знімальну групу ZIK.

Фото: прокуратура Києва

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1260
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду