Радник Єрмака про інтерв’ю Андрія Богдана: Він абсолютно не в інсайді та не в тренді

Радник Єрмака про інтерв’ю Андрія Богдана: Він абсолютно не в інсайді та не в тренді

11 Вересня 2020
2054
11 Вересня 2020
11:10

Радник Єрмака про інтерв’ю Андрія Богдана: Він абсолютно не в інсайді та не в тренді

2054
Голова партії «Слуга народу» закликав правоохоронців перевірити заяви ексголови ОПУ в інтерв’ю.
Радник Єрмака про інтерв’ю Андрія Богдана: Він абсолютно не в інсайді та не в тренді
Радник Єрмака про інтерв’ю Андрія Богдана: Він абсолютно не в інсайді та не в тренді

Радник керівника Офісу президента Андрія Єрмака Михайло Подоляк прокоментував інтерв’ю ексголови ОПУ Андрія Богдана, сказавши, що він «абсолютно не в інсайді, не в тренді». Про це 10 вересня він написав на своїй сторінці в Facebook.

«Гордонівське "інтерв'ю Богдана", про яке зараз з придихом говорять окремі хайпери, типу: "ох, як він хвацько щось сказав!". Насправді це інтерв'ю людини, яка абсолютно не в інсайді, не в тренді, продовжує жартувати над власними старими жартами й намагається дограти чужі хайпи», – сказав пан Подоляк, який займається в Офісі медійними кризами та конфліктами, медіамодерацією та комунікаціями.

Він вважає, що «немає сенсу розбирати» слова Андрія Богдана про спецоперацію із затримання бойовиків «ПВК Вагнера» та інші заяви. Водночас, на його думку, уваги вимагає твердження пана Богдана, що влада України «кинула» президента РФ Володимира Путіна. Радник керівника ОПУ назвав цю заяву «пропагандистською подачею в бік Росії».

«Єдине, що дійсно вимагає уваги в цьому інтерв'ю й викликає вже серйозні питання до самого Андрія Йосиповича Богдана – це його пряме та публічне визнання того, що нібито "Україна кинула Путіна". Що нібито Україна не виконала взятих на себе зобов'язань ... Це сильно. Майже явка з повинною. І це надзвичайно потужний удар по нашій репутації та відмінна пропагандистська подача в сторону РФ. Не маю сумніву, що зроблено це може й не навмисно, по дурості, через банальне бажання дрібно напаскудити у власному будинку», – сказав Михайло Подоляк.

Він додав, що росЗМІ вже почали розкручувати цю заяву колишнього керівника Офісу президента.

«Це вже навмисне ослаблення державних інститутів. Навмисний удар по репутації конкретних посадових осіб. Навмисна гра на медійному полі чужої країни», – вважає Михайло Подоляк.

Крім того, голова партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко закликав правоохоронців перевірити заяви ексголови ОПУ, передає «Інтерфакс-Україна». Він також заперечив інформацію пана Богдана про зустрічі чиновників Офісу з п’ятим президентом Петром Порошенком.

Як писав ДМ, 9 вересня вийшло інтерв’ю колишнього керівника Офісу президента Андрія Богдана з Дмитром Гордоном. В інтерв’ю він розповів про конфлікт з президентом, який завершився його звільненням з ОПУ; про вплив на пана Зеленського з боку народного депутата Миколи Тищенка, Ігоря Коломойського та інших олігархів; про брифінг у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета; про Андрія Єрмака, Росію та «вагнерівську спецоперацію» тощо. Зокрема, за його даними, чиновники ОПУ таємно зустрічаються з п’ятим президентом Петром Порошенком, серед них – чинний голова Офісу Андрій Єрмак.

Крім того, після виходу інтерв'ю Андрій Богдан повідомив, що виїхав з України через нібито погрози.

9 березня Державне бюро розслідувань викликало пана Богдана на допит як свідка. Його запросили для проведення слідчих дій та перевірки озвучених в інтерв’ю фактів «з огляду на суспільну значущість порушених питань».

Фото: Михайло Подоляк / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2054
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду