У Криму відпустили кореспондента «Кримської солідарності» та «Грани.ру»

У Криму відпустили кореспондента «Кримської солідарності» та «Грани.ру»

13:30,
1 Вересня 2020
1677

У Криму відпустили кореспондента «Кримської солідарності» та «Грани.ру»

13:30,
1 Вересня 2020
1677
У Криму відпустили кореспондента «Кримської солідарності» та «Грани.ру»
У Криму відпустили кореспондента «Кримської солідарності» та «Грани.ру»
Окупанти під підписку про невиїзд відпустили також інших затриманих активістів «Кримської солідарності».

У окупованому Криму в ніч на 1 вересня російські окупанти відпустили під підписку про невиїзд кореспондента «Кримської солідарності» та інтернет-газети «Грани.ру» Айдера Кадирова. Про це повідомила «Кримська солідарність» у Facebook.

Пан Кадиров вийшов з будівлі управління ФСБ у Сімферополі близько 1:00, 1 вересня. Йому закидають ст. 205.6 (неповідомлення про злочин) Кримінального кодексу РФ.

Адвокат Олексій Ладін уточнив, що затримали Айдера Кадирова о 6:00, а кримінальну справу проти нього порушили о 22:45. «Увесь цей час його, фактично, я вважаю, катували. Ця людина хвора на цукровий діабет першого ступеня. Весь цей час він провів у відділенні голодний, неодноразово говорив працівникам ФСБ про те, що він хворий і йому потрібно поїсти. Був повний ігнор. Попри його стан, весь цей час він постійно вимагав адвоката за угодою. Я тут перебував із 9 ранку, повідомив слідчого, повідомив чергового, мною була зареєстрована скарга про недопуск мене до підзахисного. Ніхто не реагував до самого вечора», – сказав захисник «Крим.Реалії».

Окупанти під підписку про невиїзд відпустили також інших затриманих активістів «Кримської солідарності» Ридвана Умерова, Айдера Аблякімова та Енвера Топчи. Їм теж закидають ст. 205.6 КК РФ.

За словами слідчого ФСБ Валерія Шерстюка, затримані кримські татари не розповіли про листування за 2015 рік з Уміджоном Дадажоновим, який, за даними російських окупантів, воював на боці терористичної організації ІДІЛ.

Міністерство закордонних справ України та Представництво президента України в Криму засудили обшуки російських силовиків у будинках кримських татар. Прокуратура й поліція Криму почали кримінальне провадження за фактом незаконних обшуків.

Нагадаємо, 31 серпня в окупованому Криму, у смт Нижньогірське,  російські окупанти після обшуку затримали кореспондента «Кримської солідарності» та інтернет-газети «Грани.ру» Айдера Кадирова. Окупанти також прийшли з обшуками до активістів «Кримської солідарності» Ридвана Умерова (у місті Судак), Айдера Аблякімова (у селі Сонячна Долина) та Енвера Топчи (у смт Совєтський). Після незаконних слідчих дій їх затримали та повезли до управління ФСБ у Сімферополі.

Фото: Кримська солідарність / Facebook

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду