Правоохоронці закрили справу про загибель Дмитра Тимчука

Правоохоронці закрили справу про загибель Дмитра Тимчука

26 Серпня 2020
2493

Правоохоронці закрили справу про загибель Дмитра Тимчука

2493
Рішення про закриття провадження не скасовували ні суд, ні прокуратура.
Правоохоронці закрили справу про загибель Дмитра Тимчука
Правоохоронці закрили справу про загибель Дмитра Тимчука

Правоохоронці 12 грудня 2019 року закрили кримінальне провадження про загибель народного депутата та координатора групи «Інформаційний спротив» Дмитра Тимчука. Про це Нацполіція повідомила 25 серпня 2020 року у відповідь на запит «Українських новин».

Справу розслідували за ч. 1 ст. 15 (умисне вбивство) ККУ та не перекваліфіковувало, проте наприкінці 2019 року її закрили через відсутність кримінального правопорушення. Рішення про закриття провадження не скасовували ні суд, ні прокуратура.

Нагадаємо, у Києві 19 червня 2019 року загинув Дмитро Тимчук, координатор групи «Інформаційний спротив» та народний депутат від фракції «Народний фронт». Його знайшли з вогнепальним пораненням голови.

Голова Національної поліції Сергій Князєв розповів, що є низка робочих версій, серед яких – нещасний випадок, необережне поводження з вогнепальною зброєю, а також версії кримінального характеру.

Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею про умисне вбивство через загибель Дмитра Тимчука. Слідство розглядало самогубство як основну версію його загибелі.

22 червня в Будинку офіцерів у Києві відбулось прощання із народним депутатом і координатором групи «Інформаційний спротив».

27 червня 2019 року президент України Володимир Зеленський посмертно нагородив Дмитра Тимчука орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2493
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду