Журналісти «України 24» зімітували напади в поїздах, щоб перевірити реакцію провідників

Журналісти «України 24» зімітували напади в поїздах, щоб перевірити реакцію провідників

9 Серпня 2020
4619

Журналісти «України 24» зімітували напади в поїздах, щоб перевірити реакцію провідників

4619
Такий експеримент вони вирішили провести після побиття та спроби згвалтування журналістки Анастасії Лугової.
Журналісти «України 24» зімітували напади в поїздах, щоб перевірити реакцію провідників
Журналісти «України 24» зімітували напади в поїздах, щоб перевірити реакцію провідників

Журналісти телеканалу «Україна 24» зімітували напади в поїздах, щоб перевірити реакцію провідників. Про це йдеться в сюжеті.

Три знімальні групи залучили акторів на роль «нападників» та поїхали в трьох різних поїздах — із Києва до Маріуполя, Одеси та Івано-Франківська. Серед ночі вони імітували напади на пасажирок, приблизно повторюючи ситацію з Анастасією Луговою.

«Ми вирішили перевірити, як тепер, після відомого на всю країну нападу в поїзді, провідники реагують на подібні ситуації — що роблять, куди телефонують, які засоби мають», — розповіла учасниця експерименту.

У поїзді, що йшов до Івано-Франківська, провідниця швидко відреагувала на заворушення та стала на захист журналістки. Вона пригрозила викликати начальника потяга, а на станцію — поліцію.

Друга журналістка їхала в купе потягу Київ-Одеса, де було імітовано домагання, й почала кричати. Провідниця прибігла на крик, але була шокована, побачивши «буйного» чоловіка, який почав кричати на неї та виганяти. Журналісти припинили провокацію, після чого провідниця пояснила, що вона «не мала права між ними ставати».

У потязі Киів—Маріуполь, де стався інцидент із Луговою, журналістка й актор відтворили вночі схожу ситуацію. На крик вийшли пасажири, намагались втрутитися провідники, але трохи розгубились, коли чоловік сказав, що жінка — начебто його дружина. Експеримент зупинили після дзвінка провідниці до поліції.

На Форумі залізничників України у Facebook з'явилась інформація, що начальниця одного з потягів, який взяв участь в експерименті, знаходиться на 5-му місяці вагітності, а після отриманої внаслідок перевірки журналістів догани начебто було госпіталізована з кровотечею.

Нагадаємо, журналістка Анастасія Лугова розповіла, що 31 липня вночі вона їхала поїздом «Маріуполь-Київ» із семирічним сином. До них у купе увірвався майже голий чоловік, який почав бити її по обличчю, погрожував побити дитину, потім намагався зґвалтувати жінку. У постраждалої численні забої, зламана щелепа.

1 серпня Віталія Рудзька, підозрюваного у нападі та спробі зґвалтування журналістки, заарештували на два місяці без права виходу під заставу. Чоловіку повідомили про підозру за ч. 1 ст. 153 (сексуальне насильство), ч. 2 ст. 122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до семи років в’язниці.

Член Наглядової ради «Укрзалізниці» Сергій Лещенко 2 серпня повідомив, що операційне управління «Укрзалізниці» вивчає, як кваліфікувати цю ситуацію – як «нещасний випадок» чи «зумисну дію». Натомість міністр інфраструктури України Владислав Криклій заявив, що необхідно розглянути можливість повернути поліцію в нічні потяги «Укрзалізниці». 

Внаслідок інциденту звільнять п'ятьох працівників УЗ.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4619
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Перець
1327 дн. тому
Треба було пристрелити усі три знімальні групи, що б більше ні в кого не виникало бажання таких ескпериментів. І колись таке обов'язково трапиться.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду