Радник Єрмака повідомив, що готує нардепів від «Слуги народу» до телеефірів

Радник Єрмака повідомив, що готує нардепів від «Слуги народу» до телеефірів

4 Серпня 2020
1959

Радник Єрмака повідомив, що готує нардепів від «Слуги народу» до телеефірів

1959
Михайло Подоляк зараз готує «пули депутатів».
Радник Єрмака повідомив, що готує нардепів від «Слуги народу» до телеефірів
Радник Єрмака повідомив, що готує нардепів від «Слуги народу» до телеефірів

Радник керівника Офісу президента, який займається медійними кризами та конфліктами, медіамодерацією та комунікаціями, Михайло Подоляк повідомив, що готує народних депутатів від «Слуги народу» до телеефірів. Зараз він переформатовує концепції та готує депутатів до «нового сезону». Про це пан Подоляк розповів в інтерв'ю «Радіо Свобода».

«[Завдання з підготовки нардепів] випливає повністю з тієї функції, яку я повинен виконувати. Ця функція називається "модерація". Це не функція начальника, який сидить і говорить: "Іди зроби". Модерація – значить самому отримати звідусіль інформацію – негативну й позитивну – потім цю інформацію продумати, напрацювати тези – "темники", як люблять називати. Ні, насправді це тези, які в короткій формі викладають», – каже він.

Михайло Подоляк сказав, що зараз готує «пули депутатів». За його словами, кожен депутат ходитиме на певний канали та відповідатиме за певну тематику.

«Якщо ти бачиш, що [депутат] не потягне обговорення про енергетику, про конфлікт двох олігархів із державою – як ти його відправиш? Щоб що? Щоб він про собак сказав: продавайте собак і платіть за електроенергію або за що там платити треба?», – пояснив радник керівника ОП.

Він додав, що готує до телеефірів усіх депутатів від «Слуги народу», але відмовився називати конкретні імена. Водночас Михайло Подоляк уточнив, що участі у виборчій кампанії не бере.

Зокрема, на питання, чи допомагає він кандидатці в мери Києва Ірині Верещук, пан Подоляк відповів: «Зараз виборча кампанія, тому ні. А загалом – так. Але я в виборчу кампанію не втручаюся». Крім того, на питання щодо Миколи Тищенка, він сказав: «Він же у нас не був спікером, який повинен коментувати глобальні теми».

Як писав ДМ, у листопаді 2019 року «Українська правда» повідомила, що в Офісі президента України формують системну комунікацію з позиції влади. Зокрема, заступники голови ОПУ Кирило Тимошенко і Юрій Костюк вигадують нові формати спілкування Володимира Зеленського із суспільством. Пан Тимошенко також відповідає за комунікацію з каналами й ефіри на головних ток-шоу. Крім того, за даними УП, депутати «Слуги народу» Євгенія Кравчук і Микита Потураєв разом із політконсультантом Денисом Семеновим пишуть для депутатів інформаційні тези, які в новій команді називають «рамками», схожі на ті, що за попередньої влади називали «темниками Порошенка». Тоді «Слуга народу» мала близько 35 спікерів, серед яких – Дмитро Разумков, Олександр Корнієнко, Давид Арахамія, Руслан Стефанчук, Ірина Верещук.

Нагадаємо, радник керівника ОПУ Михайло Подоляк розповів, що в Офісі президента України створили штаб медіареагування, який розробляє концепції реагування на скандали в ЗМІ. Крім того, на його думку, у поїздках президента України Володимира Зеленського мають супроводжувати представники 20 основних українських ЗМІ. Раніше заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко розповів про ідею створення президентського пулу ЗМІ, до якого увійдуть 20-25 журналістів. 

Фото: стоп-кадр 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1959
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду