Суд пом’якшив запобіжний захід Тетяні Чорновол (ДОПОВНЕНО)

Суд пом’якшив запобіжний захід Тетяні Чорновол (ДОПОВНЕНО)

15:25,
31 Липня 2020
1900

Суд пом’якшив запобіжний захід Тетяні Чорновол (ДОПОВНЕНО)

15:25,
31 Липня 2020
1900
Суд пом’якшив запобіжний захід Тетяні Чорновол (ДОПОВНЕНО)
Суд пом’якшив запобіжний захід Тетяні Чорновол (ДОПОВНЕНО)
Тепер вона перебуватиме під нічним арештом з 23:00 до 6:00.

Печерський районний суд Києва 30 липня скоротив на годину час перебування під нічним домашнім арештом та зняв територіальні обмеження по пересуванню з колишньої журналістки та народної депутатки Тетяни Чорновол, якій інкримінують умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, вчинене за попередньою змовою групою осіб небезпечним для життя багатьох осіб способом. Про це вона повідомила на своїй сторінці в Facebook.

«І не тільки (суд встановив початок нічного домашнього арешту з 23:00 – ред.). Окрім того, полегшенням умов домашнього арешту є те, що в денний час Тетяна Миколаївна більше не обмежена містом Києвом та Київською областю. Вона може пересуватися Україною», – сказала адвокатка Ірина  Кузіна в коментарі «Укрінформу».

Нагадаємо, 10 квітня 2020 року Державне бюро розслідувань провело обшук у будинку Тетяни Чорновол. Їй повідомили про підозру «в умисному протиправному заподіянні смерті іншій людині, вчиненого за попередньою змовою групою осіб способом, небезпечним для життя багатьох осіб (п.п. 5, 12, ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України)».

Тетяні Чорновол може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

14 квітня ДБР допитало Тетяну Чорновол. У Держбюро сказали, що в ході допиту підозрювана відмовилася від надання будь-яких показів. Тетяна Чорновол пояснила, що відмовилася давати свідчення, щоб «вони не були використані проти активістів і лідерів Майдану у випадку відміни закону про амністію».

Того ж дня на судовому засіданні щодо обрання міри запобіжного заходу Тетяні Чорновол, захист колишньої журналістки заявив про відвід судді Печерського районного суду Києва Сергію Вовку. Відвід судді не задовольнили.

25 квітня суд змінив запобіжний захід Тетяні Чорновол на нічний домашній арешт.

24 травня вона повідомила, що ДБР порушило проти неї ще одне кримінальне провадження, а саме: займається розслідуванням щодо її автомата.

1 червня Печерський районний суд Києва продовжив нічний домашній арешт Тетяні Чорновол до 1 серпня, але дозволив їй пересуватися по території Київської області. 

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду