У Росії оштрафували журналіста, якому на виборчий дільниці зламав руку поліцейський

У Росії оштрафували журналіста, якому на виборчий дільниці зламав руку поліцейський

27 Липня 2020
1224

У Росії оштрафували журналіста, якому на виборчий дільниці зламав руку поліцейський

1224
Його звинуватили у непокорі поліцейському та втручанні в здійснення роботи виборчкому.
У Росії оштрафували журналіста, якому на виборчий дільниці зламав руку поліцейський
У Росії оштрафували журналіста, якому на виборчий дільниці зламав руку поліцейський

У Росії оштрафували журналіста «Медіазони» Давида Френкеля, якому на виборчий дільниці зламав руку поліцейський. Про це повідомляється на сайті «Медіазони».

Інцидент стався 30 червня у Санкт-Петербурзі під час голосування за поправки до Конституції РФ.

Журналіст тоді розповів, що приїхав на дільницю через повідомлення про спробу видалити члена виборчої комісії з правом вирішального голосу. Але його самого почали виганяти, а поліцейський Денис Дмитрієв зламав Давиду Френкелю руку.

За версією поліції, кореспондент «провокував конфліктну ситуацію» на ділянці і заважав працювати комісії. Як стверджувалося у складеному протоколі, під час затримання журналіст «упирався ногами, хапався за стіни, пручався, відштовхував співробітників».

У суді допитали колишнього муніципального депутата Дмитра Абрамова, який був на дільниці спостерігачем.

Абрамов стверджує, що під час конфлікту кореспондент начебто заблокував підхід виборців до дільниці, махав руками, «займав весь можливий простір» і кричав: «Я тут найголовніший, я представляю народ»; «Я тут влада»; «Я прийшов відстоювати права, а тут всі злочинці». Крім того, розповідав Абрамов, Френкель нібито ображав головуючу комісії і говорив їй, що вона пише «як курка лапою». За його словами, поліцейські попросили Френкеля вийти з ділянки, але той відмовився.

Під час нападу на журналіста Абрамов наступив йому на ногу і смикнув за зламану руку, назвавши «симулянтом». Раніше члени дільничних комісій та журналісти також скаржилися на насильство з боку Абрамова.

Суд оштрафував кореспондента Давида Френкеля на 500 рублів (193 грн) за статтею про непокору поліцейському, а на 2 тисячі рублів (773 грн) - у справі про втручання в здійснення роботи виборчкому. Також йому винесли попередження у справі про порушення «режиму самоізоляції».

Френкель подав заяви до Слідчого комітету про перешкоджання діяльності журналіста і перевищення посадових повноважень співробітником поліції. СК почав дослідчу перевірку.

Нагадаємо, російське видання «Медіазона» 21 червня повідомило, що його видавець та учасник Pussy Riot Петро Верзилов перестав виходити на зв'язок та зник із арендованої квартири. До цього вранці він повідомив колегам, що двері його оселі хтось ламає. Російський «Інтерфакс» із посиланням на інформовані джерела повідомив, що Петра Верзилова доставили до Слідчого комітету, де він має дати свідчення у справі про заклики до екстремізму (стаття 280 КК). Справу начебто завели через «розміщення в соцмережах матеріалів екстремістської спрямованості». 

Коли Верзилов вийшов на зв'язок, то розповів, що слідчі цікавилися зв'язками з опозиціонером Олексієм Навальним і мітингом 27 липня 2019 року. 

На виході з ОВС після допиту на Верзилова напав провокатор, після чого його знову затримали. На нього склали протокол про дрібне хуліганство (ст. 20.1 КоАП) і залишили на ніч у відділку поліції. Потім його заарештували на 15 діб за нібито нецензурну лайку.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1224
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду