«РВС банк» судиться з ведучим «Еспресо» через пост у Facebook

«РВС банк» судиться з ведучим «Еспресо» через пост у Facebook

24 Липня 2020
3507

«РВС банк» судиться з ведучим «Еспресо» через пост у Facebook

3507
Позов банку також стосується інтернет-видання Znaj.ua.
«РВС банк» судиться з ведучим «Еспресо» через пост у Facebook
«РВС банк» судиться з ведучим «Еспресо» через пост у Facebook

Ведучий «Еспресо» Сергій Руденко 24 липня 2020 року повідомив, що з ним судиться «РВС банк», який вимагає спростувати його пост у Facebook про вплив на банк колишнього депутата Руслана Демчака.  

За даними з Єдиного державного реєстру судових рішень, «РВС банк» 24 жовтня 2019 року подав позов про захист ділової репутації та спростування інформації проти Сергія Руденка та ТОВ «Знай» (інтернет-видання Znaj.ua). Дарницький районний суд Києва 11 листопада 2019 року відкрив провадження за цим позовом.

«Фінансова установа звинувачує мене у підриві ділової репутації банку. І зруйнував я цю репутацію, написавши пост на Facebook, який потім був процитований одним із інтернет-видань», – розповів пан Руденко.

Він уточнив, що загадував банк у контексті історії з Русланом Демчаком, який балотувався в 2019 році до Верховної Ради. Банк, своєю чергою, попросив суд зобов’язати Сергія Руденка опублікувати на своїй сторінці пост-спростування: «1.07.2019 року на моїй персональній сторінці було розміщено пост про те, що Руслан Демчак контролює "РВС банк", ця інформація є недостовірною у зв’язку з тим, що пан Руслан Демчак не є ані акціонером, ані кінцевим беніфіціарним власником АТ "РВС банк"».

Водночас ведучий звернув увагу, що 11 грудня 2019 року Руслан Демчак став офіційним акціонером банку, а 3 березня 2020 року він очолив наглядову раду Акціонерного товариства «РВС банк».

«Звісно ж, це – просто "совпадєніє". Не контролював, не контролював банк, а тут раптом раз – і акціонер. Два – і вже голова наглядової ради. А "РВС банк" все наполягає в суді, що Демчак немає жодного стосунку до банку», – додав пан Руденко.

Наступне засідання в цій справі призначене на 1 жовтня 2020 року, на 11:00.

Нагадаємо, Касаційний цивільний суд у складі Верховного суду 27 травня 2020 року не задовольнив позов колишнього голови правління «ПриватБанку» Олександра Дубілета до банку, інформагентства «Інтерфакс-Україна» та Олександра Шлапака, який замінив його на посаді після націоналізації. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3507
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду