У Мальті знайшли пораненим посередника у вбивстві журналістки Каруани Галіцїі

У Мальті знайшли пораненим посередника у вбивстві журналістки Каруани Галіцїі

22 Липня 2020
1080

У Мальті знайшли пораненим посередника у вбивстві журналістки Каруани Галіцїі

1080
Він 22 липня мав дати свідчення в цій справі у суді Валлетти.
У Мальті знайшли пораненим посередника у вбивстві журналістки Каруани Галіцїі
У Мальті знайшли пораненим посередника у вбивстві журналістки Каруани Галіцїі

У Мальті 21 липня колишнього таксиста Мелвіна Теума, який зізнався в участі у вбивстві журналістки Дафне Каруани Галісії, знайшли з ножовими пораненнями горла й тулуба. Він зараз перебуває в лікарні в критичному стані. Про це 22 липня повідомляє The Guardian.

Влада Мальти та місцеві ЗМІ повідомили про цей інцидент за годину до того, як Мелвін Теума мав свідчити у справі про вбивство журналістки на суді Валлетти.

Після зізнання Мелвін Теума перебував під цілодобовою охороною. Ввечері 21 липня його адвокат повідомив поліцейським, що не може зв’язатися з підзахисним. Офіцери поліції знайшли Мелвіна Теума з колото-різаними пораненнями. Правоохоронці стверджують, що він сам завдав собі шкоди. «Перші ознаки вказують, що Мелвін Теума сам поранив себе, але розслідування триває, – йдеться в повідомленні поліції.

Як писав ДМ, влада Мальти 25 листопада 2019 року в обмін на свідчення в суді помилувала Мелвіна Теуми, одного з підозрюваних у справі про вбивство журналістки Дафни Каруани Галісії.

Нагадаємо, 53-річна Дафна Каруана Галіція загинула 16 жовтня 2017 року. Її автомобіль вибухнув незабаром після того, як вона виїхала з дому. Пані Каруана Галіція була відома своїми розслідуваннями корупції прем'єр-міністра Мальти Джозефа Муската та інших представників влади на основі «Панамського архіву».

У травні 2019-го Рада Європи закликала Мальту провести незалежне розслідування щодо вбивства журналістки.

Незабаром після її вбивства на Мальті затримали трьох підозрюваних, їм висунули офіційні звинувачення.

21 вересня 2019 року прем'єр-міністр Мальти Джозеф Мускат призначив суддю у відставці Емерітуса Майкла Малліа провести незалежне громадське розслідування вбивства журналістки.

20 листопада 2019 року поліція затримала бізнесмена, власника компанії 17 Black Йоргена Фенека в рамках кримінального провадження щодо вбивства журналістки Дафни Каруани Галіції. Через його свідчення у Мальті заарештували колишнього главу апарату уряду

На тлі протестів через вбивство журналістки Дафни Каруани Галіції Джозеф Мускат 12 січня пішов у відставку з посади прем'єр-міністра Мальти.

Фото: Darrin Zammit Lupi/Reuters

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1080
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду