Перед парламентом встановили «картковий будинок Путіна»

Перед парламентом встановили «картковий будинок Путіна»

14:44,
21 Липня 2020
3598

Перед парламентом встановили «картковий будинок Путіна»

14:44,
21 Липня 2020
3598
Перед парламентом встановили «картковий будинок Путіна»
Перед парламентом встановили «картковий будинок Путіна»
Активісти вимагають від Ради невідкладно розглянути законопроєкт про воєнних злочинців.

Арт-перформанс донецького художника Сергія Захарова організований у рамках спільної кампанії Фонду «Ізоляція» та Центру громадянських свобод. Мета — привернути увагу нардепів до проблеми безкарності за воєнні злочини.

У такий спосіб учасники акції запитують у народних депутатів, які зібралися на позачергову сесію, «коли це питання нарешті «буде на часі» у парламенті країни, де на окупованих територіях Криму і Донбасу викрадають та катують людей».

«За сім років війни парламент так і не знайшов часу для ухвалення законопроекту про воєнних злочинців (№2689), який встановлює у Кримінальному кодексі відповідальність за злочини проти людяності та воєнні злочини. Це дає як учасникам незаконних збройних формувань, так і самому Путіну, всі можливості уникати правосуддя», — зазначили організатори.

За інформацією порталу ВР, законопроєкт №2689 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо імплементації норм міжнародного кримінального та гуманітарного права зареєстрований 27 грудня 2019 року.

Комісія з євроінтеграції зазначила, що проєкт закону відповідає цілям Угоди про асоціацію, однак у Римському статуті міжнародного кримінального суду 1998 року відсутні норми, які відображені у законопроєкті, зокрема, у примітці 1 ст.311 «Кримінальна відповідальність військових командирів, інших осіб, що фактично діють як військові командири та інших начальників». Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради рекомендувало після першого читання направити текст на доопрацювання.

4 лютого 2020 року законопроєкт включено в порядок денний парламенту, а 5 лютого 2020 року оприлюднено проєкт постанови про ухвалення його за основу.

Нагадаємо, нещодавно під Радою протестували проти розгляду мовного законопроєкту Максима Бужанського.

Фото: Центр громадянських свобод

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду